Rutte roept Duitsers op om niet naar Nederland te komen

Rutte roept Duitsers op om niet naar Nederland te komen

Normaal gesproken brengen talloze Duitsers rondom Pasen een bezoekje aan Nederland. Dat is dit jaar anders. Vanwege de coronacrisis heeft minister-president Mark Rutte een dringende oproep aan hen gedaan om nu niet naar Nederland te komen: “Bleib zuhause.”

Dat deed hij gisteren na crisisoverleg van het kabinet op het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Grensverkeer is al duidelijk teruggelopen

Volgens Rutte wil het kabinet tijdens het Paasweekend zo min mogelijk reisbewegingen in Nederland. Dat geldt niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor Duitsers. “Je ziet nu al dat het grensverkeer vergaand is teruggelopen. Vanuit Duitsland is er 70 procent minder grensverkeer”, aldus Rutte. Mochten er toch Duitsers naar Nederland afreizen, moeten ze volgens hem beseffen dat de voorzieningen op vakantieparken en campings minimaal zijn. Alle campings en parken hebben hun wc-blokken en sanitair moeten sluiten, en veel Nederlandse campings zijn helemaal gesloten.

Toeristische overnachtingen in Zeeland verboden

Eerder besloot de provincie Zeeland al dat toeristen voorlopig niet in de provincie mogen overnachten. De provincie was altijd al populair bij Duitse toeristen. Een dagje naar Zeeland komen mag vooralsnog wel.

X