Bezirk Münster: “Ga niet naar Nederland”

Bezirk Münster: “Ga niet naar Nederland”
Regierungspräsidentin Dorothee Feller. (c) Bezirksregierung Münster

Regierungspräsidentin Dorothee Feller van het Bezirk Münster, burgemeester Markus Lewe van de stad Münster en politiecommissaris in Münster Rainer Furth roepen inwoners van het Bezirk Münster in een gezamenlijke oproep op om zich strikt te houden aan de regels om het coronavirus in te dammen. “Ieder van ons wordt nu opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen. We kunnen er zelf voor zorgen dat het virus zich minder snel verspreidt. Zo kunnen we de gevolgen ervan beperken en veel verdergaande maatregelen, zoals een avondklok, voorkomen”, zei burgemeester Markus Lewe.

Dit houdt met name in dat we niet naar Nederland gaan, aldus Regierungspräsidentin Dorothee Feller: “Het gevaar om het coronavirus naar de andere kant van de grens te dragen of van daaruit hierheen te brengen is te groot en brengt een hoog infectierisico met zich mee. We zijn het aan onze vriendschap met Nederland verplicht om niets te doen dat onze buren en onszelf in gevaar brengt. Blijf alsjeblieft thuis.”

Politiecommissaris Rainer Furth dringt er bij de burgers op aan om niet langer in groepen in het openbaar te zitten en de instructies van de politie op te volgen: “Verlaat uw huis alleen als het echt nodig is. Doe dit alstublieft alleen of alleen met een persoon waar u mee samenwoont. Vermijd elke vorm van groepsvorming in het openbaar en houd afstand. Zorg alstublieft voor uzelf en anderen.“

X