Samen grenzen verleggen bij de Nederlands-Duitse Bibliothekendag

Samen grenzen verleggen bij de Nederlands-Duitse Bibliothekendag

Hoe gaan we om met bestaande en nieuwe grenzen? Hoe geven we vluchtelingen een warm welkom? Welke rol kunnen bibliotheken en andere (overheids)instellingen daarbij spelen? Deze vragen komen aan bod tijdens de twaalfde Nederlands-Duitse Bibliothekendag die op 22 september in Bibliotheek Winschoten plaatsvindt.

Een aantal sprekers zal hun licht laten schijnen over het thema van dit jaar: ‘Samen grenzen verleggen’. Paul Scheffer (hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Tilburg), Jos Debeij (Koninklijke Bibliotheek), Aigün Hirsch (Vluchtelingenraad Nedersaksen), Martina Dannert (Stadsbibliotheek Osnabrück) en het team van jouw.buzz zullen spreken over welke rol bibliotheken kunnen spelen bij het verwelkomen en de integratie van vluchtelingen. Wouter Meijer, oud-correspondent voor de NOS in Duitsland, zal het geheel voorzitten. Bij het middagprogramma zijn dit jaar niet alleen bibliotheekmedewerkers, maar ook samenwerkingspartners van harte welkom.

De toegang is gratis voor bibliotheekmedewerkers, medewerkers van overheidsinstellingen en andere geïnteresseerden. Alhoewel het programma speciaal aan bibliotheekmedewerkers uit Groningen, Drenthe en Ostfriesland aangeboden wordt, zijn geïnteresseerden uit de rest van beide landen ook van harte welkom.

Meer informatie, het programma en een aanmeldformulier vind je hier.

X