Save the date: Business Day Duitsland 2021

Save the date: Business Day Duitsland 2021

Duitsland biedt in verschillende sectoren volop kansen voor Nederlandse ondernemers. Deze staan centraal tijdens de online Business Day Duitsland 2021 op donderdag 23 september. Hier kunnen ervaren internationale ondernemers en startende exporteurs zich laten informeren en inspireren over en door de Duitse markt en de mogelijkheden die er liggen. De centrale thema´s van deze Business Day editie zijn smart industry, waterstof, agrofood en digitale transformatie.

Nederland en Duitsland zijn al tientallen jaren belangrijke handelspartners van elkaar. In 2019 werd er maar liefst € 98,7 miljard aan goederen naar Duitsland geëxporteerd. Beide landen werken op veel gebieden samen en leren daardoor ook veel van elkaar. Duitsland investeert bijvoorbeeld op dit moment veel in duurzaamheid en digitalisering. Hier liggen kansen voor Nederlandse ondernemers.

Experts delen kennis

De organisatie van deze Business Day is in handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Trade & Innovatie NL en de Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in Duitsland. Tijdens de Business Day Duitsland geven experts uit Nederland en Duitsland uit verschillende vakgebieden informatie aan startende en ervaren ondernemers. Met behulp van de kennis van de experts en het leggen van contacten kunnen ondernemers dankzij deze dag hun kansen op de Duitse markt optimaal benutten.

Programma

Het programma van de Business Day Duitsland geeft ruimte in gesprek te gaan met experts en waardevolle informatie in te winnen. Tijdens de openingssessies staan  economische ontwikkelingen en kansen sinds de coronapandemie centraal en komt naar voren hoe ondernemers op de noodzakelijke (digitale) veranderingen kunnen inspelen. Daarnaast staan er expertsessies rondom onderwerpen als cybersecurity en de luchtvaart op de agenda. De break-outsessies behandelen thema’s rondom milieuvriendelijkheid zoals waterstof en agrofood. Tijdens panelgesprekken met onder meer het onderwerp ‘Duitsland innoveert en Nederland doet mee!’ kunnen er vragen gesteld staan deskundigen paraat om vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om te netwerken via de ‘marktplaats’ en het online platform B2match.

Aanmeldingen

Aanmelden voor de Business Day Duitsland 2021 is vanaf 26 augustus mogelijk en deelname is gratis. Het aanmeldformulier en verdere informatie over de Business Day Duitsland zijn op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland te vinden.

X