Scholieren krijgen techniekles op Nederlands-Duitse universiteit

Scholieren krijgen techniekles op Nederlands-Duitse universiteit

Jonge mensen enthousiast maken voor techniek: dat is het streven van de kinder- en jeugduniversiteit in innovatiecentrum ICER in Ulft en de ‘Junge Uni’ in Bocholt. Vanaf maart kunnen Nederlandse en Duitse kinderen en tieners zich hier buiten schooltijd laten bijscholen in verschillende bèta-vakken. Dit meldt De Gelderlander. 

Onderwerpen die centraal staan zijn wiskunde, informatica, techniek en natuurwetenschappen. De lessen worden gehouden buiten de normale schooluren. Bij de aftrap van de ‘Jonge Uni’ in Bocholt op 12 januari j.l. benadrukte wethouder Bert Kuster van de gemeente Oude IJsselstreek het belang van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van techniek. “Het is belangrijk dat kinderen al jong enthousiast worden gemaakt voor techniek en alles wat daarbij hoort, want er is nu al een schreeuwend tekort aan vakmensen aan beide zijden van de grens”.

Er zijn lesprogramma’s voor drie leeftijdscategorieën: 8-12 jaar, 13-15 jaar en 16-18 jaar. In Nederland worden de lessen gegeven in Innovatiecentrum ICER in Ulft. Het is de bedoeling dat beide landen van elkaars kennis gebruik maken. “Zo zijn we in Nederland al verder met bijvoorbeeld 3D-printen, maar kunnen we op onze beurt van de Duitsers over andere technologie nog veel leren”, zei programmadirecteur Jolien Tragter van ICER.

De kosten voor een lesprogramma liggen tussen de 4 en 15 euro, om de lessen zo laagdrempelig mogelijk te houden.

Lees verder bij De Gelderlander

X