Seminar ‘Grenzeloze Chancen’ bij Zuyd Hogeschool

Seminar ‘Grenzeloze Chancen’ bij Zuyd Hogeschool
De nieuwbouw Ligne van de Zuyd Hogeschool in Sittard. (c) Zuyd Hogeschool

Zuyd hogeschool en de Deutsch-Niederländische Gesellschaft (DNG) organiseren samen het seminar ‘Grenzeloze Chancen’ op maandag 14 november 2016 in Sittard. Centraal staat de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van wonen, werken, ondernemen, besturen en studeren.

Wonen, werken, studeren, recreëren in de grensstreek is uitdagend in allerlei opzichten. Aken, Maastricht, Sittard, Heerlen bieden ons allemaal kansen die, als we deze ten volle benutten, deze regio laten groeien en bloeien. Deze kansen komen aan bod tijdens de Duitslandmiddag op de Zuyd Hogeschool in Sittard. Ondernemers, overheidsvertegenwoordigers, alumni van Zuyd en vertegenwoordigers van andere instellingen vertellen tijdens de bijeenkomst over wonen, werken en ondernemen, besturen en studeren in de grensstreek, geven ‘tips und tricks’ en advies over wat wel en niet te doen.

Programma
Na een welkomstwoord van drs. Dries Lodewijks, directeur Faculteit Management en Recht van de Zuyd Hogeschool en de openingsspeech van Marleen van Rijnsbergen, Gedeputeerde Werk en Welzijn van de Provincie Limburg, vinden er in totaal tien themabijeenkomsten plaats. Iedere deelnemer kan twee themabijeenkomsten bijwonen, deze hebben onder meer betrekking op grensarbeid, studeren in Duitsland, ondernemen in Duitsland, het belang van de Duitse taal en cultuurverschillen. Het aanbod van themabijeenkomsten is hier te vinden.

Hierop volgt een paneldiscussie onder leiding van mr. Eric van de Luijtgaarden, lector Recht in Europa. Aan het panel nemen o.a. Prof. Dr. Christiane Vaeßen (Honorarkonsulin des Königreichs der Niederlande), Dr. Mariska van der Giessen (Lector Fontys Crossing Borders) en Wim Horsch (vice-voorzitter van DNG) deel. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Meer informatie en aanmelden

Het (gratis) seminar ‘Grenzeloze Chancen’ is bedoeld voor inwoners, studenten, scholieren, grenswerkers, leraren, ondernemers uit de Euregio Maas-Rijn. Aanmelden kan door vóór 10 november 2016 een e-mail met twee voorkeuren per ronde themabijeenkomsten te mailen naar Ger Essers van DNGger.essers@dng-aachen.eu. De bijeenkomst vindt plaats op de vorige maand in gebruik genomen nieuwbouw ‘Ligne’ van Zuyd Hogeschool in Sittard. Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Zuyd Hogeschool.

Datum: 14 november 2016
Tijd: 13.30 – 18.00 uur
Locatie: Zuyd Hogeschool, Ligne 1, 6131 MT Sittard

X