Shantykoren Enschede en Münster beginnen partnerschap

Shantykoren Enschede en Münster beginnen partnerschap
Ondertekening van het partnerschap. Foto (c) Gemeente Enschede.

Sinds 2021 zijn Enschede en Münster partnersteden. Doel is om de samenwerking met elkaar én in de gehele Euregio te intensiveren. Dat gebeurt zowel op bestuurlijk niveau als tussen inwoners en verenigingen. Onlangs kwamen de colleges van beide steden bij elkaar in poppodium Metropool in Enschede om van een gezamenlijk optreden van Shantykoor Wrakhout Enschede en Marine-Shanty-Chor Münster te genieten en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Daarna ondertekenden de burgemeesters van beide steden en de voorzitters van de twee koren een nieuw partnerschap tussen de verenigingen.

De leden van de shantykoren geven op deze manier een concrete invulling aan het partnerstedenschap van Enschede en Münster. ‘Dit woord (partnerschap, red.) moet een invulling krijgen. En dat willen wij graag doen,’ legde de voorzitter van het Marine-Shanty-Chor Münster uit. De twee shantykoren zochten de afgelopen tijd al meer contact met elkaar, maar hebben dit nu ook officieel bekrachtigd.

Evaluatie en blik op toekomst

Na het feestelijke optreden gingen beide colleges met elkaar in overleg. Verschillende onderwerpen waarbij meer kan worden samengewerkt kwamen aan bod, zoals onderwijs, economie, mobiliteit en duurzaamheid. Een voorbeeld van een onderwijsproject waar Enschede en Münster samen aan werken is de Euregionale Doorlopende Leerlijn. Hierbij ontwikkelen kinderen aan beide kanten van de grens al vanaf de basisschool euregionale competenties, zodat zij later zowel in Nederland als in Duitsland kunnen werken.

X