Een paar weken na de afronding van een ‘proefrittentournee’ van een paar maanden door Europa, kondigt mobiliteitsaanbieder Sono Motors uit München nog een proefritserie aan van de elektrische auto Sion aan in 18 Nederlandse en Duitse steden. Dat is het antwoord van het bedrijf op de groeiende belangstelling voor het duurzame mobiliteitsconcept van het bedrijf. De reeks proefritten begint op 1 september in Fürth en de tournee door Nederland start op 7 september in Maastricht.

De compacte bestelwagen van Sion is een elektrische auto met in de carrosserie geïntegreerde zonnepanelen, die dagelijks maximaal 30 kilometer actieradius kunnen genereren – zelfladend en in aanvulling op de reële actieradius van 250 kilometer. Met een reikwijdte die geschikt is voor dagelijks gebruik, een aankoopprijs van 16.000 euro (exclusief accu) en geïntegreerde sharing functies, is het voertuig in de eerste plaats bedoeld voor gezinnen en stadspendelaars. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 7.000 voertuigreserveringen.

“In juni tikten we de 5.000 reserveringen aan en voltooiden daarmee een belangrijke fase” , aldus Laurin Hahn, CEO en een van de oprichters van Sono Motors. “Met deze tour willen we inspelen op de overweldigende vraag naar proefritten. Daarom bieden we op weg naar Nederland ook in onze kernmarkt Duitsland nog meer proefritten aan. Nederland zelf is voor ons een zeer interessante markt, omdat het wordt gezien als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit. We zien dus aanzienlijk potentieel voor een innovatieve elektrische auto als de Sion en kijken ernaar uit om de markt te betreden,” voegt Hahn eraan toe.

Geïnteresseerden die een ritje willen maken met de Sion en het team live in actie willen zien, kunnen zich op de website van Sono Motors aanmelden voor een datum naar keuze. Er zijn twee prototypes en een team van acht medewerkers beschikbaar om informatie te verstrekken over de auto en het bedrijf, solar-integratie en mobiliteit en de sharing functies

Op de onderstaande data is de Sono te vinden in Nederland:

Maastricht (07 – 08-09-2018), Eindhoven (09- 10-09-2018), Delft (11 – 12-09-2018), Almere (13 – 14-09-2018), Groningen (15 – 16-09-2018), Hengelo (19 – 20-09-2018)

X