Sport centraal tijdens Dag van de Duitse Taal 2023

Sport centraal tijdens Dag van de Duitse Taal 2023

Op donderdag 12 oktober vindt weer de Dag van de Duitse Taal plaats. Op deze dag brengen organisaties door het hele land het belang van de Duitse taal onder de aandacht. Het thema dit keer: sport.

De Dag van de Duitse Taal werd in 2012 in het leven geroepen door de Actiegroep Duits. Dit is een initiatief van de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en de Zentralstelle für das Auslandsschulwesen.

Activiteiten

Docenten kunnen op 12 oktober onder andere de landelijke Mach mit!-quiz met hun klas doen. Daarmee maken ze kans op een Duits diner. De link naar deze quiz is op 12 oktober hier te vinden.

Ook kunnen scholieren een digitale escape room spelen. Hierin moeten ze een mysterie passend bij het thema ‘sport’ oplossen. Dit doen ze door puzzels te spelen waarbij ze Duits moeten lezen, schrijven, luisteren en spreken. Er is ook een interactieve variant, waarbij de scholieren tijdens het spel contact hebben met een Duitser. Meer informatie over de escape room is hier te vinden.

Daarnaast heeft het Duitsland Instituut Amsterdam een sportkwartet ter beschikking gesteld, dat docenten hier kosteloos kunnen downloaden.

Meer informatie

Wie meer wil weten over de Dag van de Duitse Taal 2023 en de activiteiten die er die dag plaatsvinden, vindt hier meer informatie.

X