Standort Niederrhein op de PROVADA-beurs

Standort Niederrhein op de PROVADA-beurs
De stand van Standort Niederrhein GmbH op de beurs in Amsterdam

Deze week is het weer zover: zo’n 25.000 experts uit de vastgoedsector komen bijeen in de RAI Amsterdam voor de vakbeurs “PROVADA – The Real Estate Meeting Point”. Het driedaagse netwerkevenement met bijna 300 exposanten is de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Ook Standort Niederrhein GmbH is aanwezig.

Onder het motto ‘Are we fit for the Future’ biedt de beurs van 4 tot en met 6 juni van dit jaar ook een uitgebreid programma met talrijke interessante lezingen over duurzaamheid, trends en innovaties in de vastgoedsector. Onderwerpen als Smart Mobility, Smart Cities, Health, Data Management en Blockchain staan op de agenda. Bovendien wordt besproken hoe een nieuwe, duurzame stad van de toekomst kan worden gerealiseerd.

Standort Niederrhein is samen met de steden Krefeld en Mönchengladbach, de districten Kleef, Viersen, Wesel en Rijn-district Neuss en het IHK Mittlererer Niederrhein dit jaar voor de 12e keer vertegenwoordigd met een gemeenschappelijke stand op de beurs PROVADA in Amsterdam. Het doel van de feloranje stand is enerzijds het promoten van Standort Niederrhein als startpunt voor Nederlandse aanbieders van onroerend goed en investeerders op de Duitse markt. Daarnaast doelt men op de promotie van vastgoedprojecten en investeringsmogelijkheden op het gebied van huisvesting en stedelijke ontwikkeling, handel en industrie, herbestemming of zelfs kantoren.

De regio Niederrhein bevindt zich op een steenworp afstand van Nederland en Düsseldorf, maakt deel uit van de Rijnlandse metropoolregio en biedt daardoor interessante perspectieven voor investeerders en projectontwikkelaars uit het buurland. Nederland is nu al het belangrijkste land van herkomst van buitenlandse bedrijven die zich in de regio Niederrhein gevestigd hebben en in het handelsregister staan ingeschreven. Vanwege het veelzijdige industriële, dienstverlenende en handelslandschap wonen er in deze regio van oudsher veel mensen uit verschillende landen – met name uit Nederland. Reden genoeg voor Standort Niederrhein om op de drie beursdagen in Amsterdam aanwezig te zijn.

Meer informatie over de grootste vakbeurs van Nederland, het beursprogramma en andere evenementen zijn te vinden op www.provada.nl.

Over Standort Niederrhein GmbH

Standort Niederrhein verstrekt nationaal en internationaal informatie over de economische regio Niederrhein en haar vestigingsvoordelen. Bedrijven, investeerders en projectontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in de regio krijgen hulp bij het zoeken naar geschikte industrie- en vastgoedlocaties en bij het leggen van contacten met mogelijke partners en (semi)overheden. Standort Niederrhein GmbH is een samenwerkingsverband van de steden Krefeld en Mönchengladbach, de districten Kleef, Viersen, Wesel en het Rijndistrict Neuss, alsmede de IHK Mittlererer Niederrhein. Het richt zich op specifieke doelgroepen uit de sectoren werktuigbouwkunde en de elektrotechniek, de logistiek, de chemie, de kleding- en textielsector en de Agribusiness.

X