NRW.Invest ondersteunt internationaal opererende bedrijven op het gebied van elektromobiliteit om hun product in Duitsland op de kaart te zetten. Samen met het Cluster ElektroMobilität NRW en de Nederlandse ontwikkelaar van laadpunten Allego is NRW.Invest op woensdag 16 november 2016 te gast bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleef. Tijdens de bijeenkomst “Elektromobiliteit – uw toekomstmarkt in Duitsland!” krijgen Nederlandse ondernemers tips en advies over zakendoen in Duitsland op het gebied van elektromobiliteit.

Elektromobiliteit is een belangrijke bouwsteen van de “Energiewende”: de omslag van fossiele naar hernieuwbare energie in Duitsland. Vooral de deelstaat Noordrijn-Westfalen neemt het voortouw bij de implementatie van deze klimaatvriendelijke en grondstofbesparende strategie op het gebied van openbaar en particulier vervoer. Men kijkt hier dan ook met groeiende belangstelling naar de ontwikkelingen in Nederland. Nederland wordt als voorloper beschouwd dankzij een goed ontwikkelde laadinfrastructuur en een brede acceptatie van elektrisch vervoer.

Ondersteuning van elektromobiliteit

De Duitse overheid subsidieert de aanschaf van elektrische voertuigen en de opbouw van de laadinfrastructuur. Organisaties als ElektroMobilität NRW ondersteunen, in samenwerking met verschillende ministeries, gemeentes bij het opzetten van een betere infrastructuur. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor het openbaar vervoer. Naast technologische knowhow zijn hierbij ook partners nodig die over voldoende ervaring op het gebied van elektromobiliteit beschikken. Verschillende Nederlandse ondernemingen hebben daarom de stap naar Duitsland al gemaakt. Hierbij krijgen zij in Noordrijn-Westfalen hulp van onder meer NRW.Invest GmbH, het economische stimuleringsbureau van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dit bureau ondersteunt internationaal opererende bedrijven die zich bezighouden met elektromobiliteit en zich in Noordrijn-Westfalen willen vestigen.

Stephan Jungen

Stephan Jungen. Foto: Ralph Sondermann

Vinden van de juiste partners en locatie

“NRW.Invest kan in samenwerking met het Cluster Elektromobilität NRW Nederlandse bedrijven die op het gebied van elektromobiliteit activiteiten ontplooien, aan zakenpartners in Noordrijn-Westfalen koppelen”, zegt Stephan Jungen, projectmanager bij NRW.Invest. “Ook verschaffen wij ondernemers een laagdrempelige toegang naar universiteiten en hogescholen in Noordrijn-Westfalen, waar veel knowhow gebundeld is, met name over het thema auto-accu.” Last but not least, aldus Stephan Jungen, adviseert en ondersteunt NRW.Invest ondernemers bij hun zoektocht naar een geschikte vestigingsplaats voor hun investering, of het nu gaat om een sales office, een R&D- of productiebedrijf.

Kansen voor de toekomst

Experts van NRW.Invest en het Cluster ElektroMobilität NRW zijn binnenkort te gast bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleef (D). Samen met medewerkers van Allego, de Nederlandse ontwikkelaar van toekomstvaste laadpunten en bijbehorende service, doen zij op woensdag 16 november a.s. tijdens de “Duitsland-borrel” uit de doeken, hoe Nederlandse bedrijven uit de meest uiteenlopende branches kunnen profiteren van deze toekomstindustrie in Duitsland.

Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website van STRICK.