Succesvolle Duits-Nederlandse Businessavond bij VVV-Venlo

Succesvolle Duits-Nederlandse Businessavond bij VVV-Venlo

Op 5 maart 2020 vond in het Covebo Stadion – De Koel – van de Venlose voetbalclub VVV-Venlo de Duits-Nederlandse Businessavond plaats, met als thema ‘Succesvol grensoverschrijdend’. Er waren meer dan 120 ondernemers en partners aanwezig, waaronder Standort Niederrhein GmbH.

Andere aanwezige partners waren NRW.INVEST en LIOF.

Veel grensoverschrijdende netwerken in regio Niederrhein

Duitsland-manager Robert Pinior van VVV-Venlo ontving de gasten, waarna moderator Marcel Abrahams de vertegenwoordigers van de aanwezige partners interviewde. Centraal stonden de kansen voor lokale bedrijven aan de andere kant van de grens. Bertram Gaiser van Standort Niederrhein GmbH wees de aanwezige ondernemers erop dat de regio Niederrhein een perfecte springplank voor Nederlandse bedrijven is. De regio is via de weg, het spoor, over het water en via de lucht uitstekend bereikbaar, vormt de verbindende schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied en heeft de grote steden Düsseldorf en Keulen binnen handbereik. Doordat de regio aan Nederland grenst, zijn er diverse activiteiten, projecten en netwerken op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking te vinden. Veel Nederlandse bedrijven uit diverse sectoren hebben zich er al succesvol gevestigd.

Intensieve grensoverschrijdende handelsbetrekkingen

Hierna werd de groep deelnemers in twee groepen verdeeld. Waar de Nederlandse gasten informatie van Standort Niederrhein en NRW.INVEST kregen over de kansen voor hun bedrijf op de Duitse markt, ontvingen Duitse deelnemers informatie over de financieringsmogelijkheden van LIOF in het Limburgse grensgebied. Daarna deelden vier succesvolle ondernemers hun ervaringen met grensoverschrijdende samenwerking, te weten Pierre Vincent (Managing Director van EGN Entsorgunggesellschaft Niederrhein), Han Groot Obbink (Managing Director van Wunderland Kalkar), Steffen Heythausen (Managing Director van Personato Germany) en Joost Helwegen (Managing Director van Hutchison Ports Venlo). Vervolgens gaf Vincent Pijnenburg, lector bij Fontys Hogeschool in Venlo, een presentatie over de intensieve grensoverschrijdende handelsbetrekkingen tussen de twee buurlanden.

Marcel Abrahams ging daarna in gesprek met voormalig Duits Bundesliga-voetballer en coach Friedhelm Funkel, alvorens de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje de avond al netwerkend konden afsluiten.

X