Sustainder met slimme LED-verlichting naar Duitsland

Sustainder met slimme LED-verlichting naar Duitsland

Het bedrijf Sustainder uit Emmen ontwikkelt slimme verlichting voor openbare ruimtes. Sinds kort heeft het Nederlandse merk een vestiging geopend in Berlijn onder de naam ‘Sustainder Deutschland GmbH’. Het bedrijf ziet kansen om haar innovatieve producten en diensten op het gebied van smart lighting en smart cities internationaal te vermarkten.

Sustainder komt voort uit de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen en het bedrijf Dazzletek in Breda, dat gespecialiseerd is in intelligente besturingssystemen voor openbare verlichting. Volgens het bedrijf maken veel Duitse steden en dorpen nog gebruik van conventionele straatverlichting. Veel gemeenten hebben problemen om dit verouderde systeem te onderhouden. Sustainder speelt hierop in door deze gemeenten een nieuwe generatie slimme armaturen aan te bieden. De armaturen van Sustainder zijn toekomstbestendig, dat wil zeggen dat je op het cassettesysteem steeds nieuwe technieken kunt toepassen zonder dat je de armatuur hoeft te vervangen.

Inmiddels werken er vijf salesmanagers bij de vestiging in Berlijn, in de zomer van 2017 komen daar nog twee salesmanagers bij. De verwachting is dat in juni de eerste armatuur in Duitsland zal worden geïnstalleerd. Het gaat dan om Alexia armatuur voor grotere wegen in en rondom een stad. Deze armatuur is speciaal ontwikkeld voor de Duitse markt. Lantaarnpalen in Duitsland zijn standaard hoger dan vijf meter. De Alexia armatuur kan op palen van zes tot acht meter hoog worden geplaatst. In de Alexia zitten 40 LED’s en een uniek cassettesysteem.

De productie van de slimme armaturen voor de Duitse markt vindt plaats in de eigen fabriek in Emmen. Vanuit deze locatie, vlakbij de Duitse grens, kunnen de producten snel en flexibel naar Duitsland worden geleverd.

X