Telefonische spreekdag voor grenspendelaars bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio

Telefonische spreekdag voor grenspendelaars bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio

Het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) organiseert op woensdag 16 juni a.s. een telefonische spreekdag. Voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars en werkgevers kunnen die dag al hun vragen omtrent werken in en personeel uit het buurland stellen. Ook mensen die naar het buurland willen emigreren of dat al gedaan hebben en studenten die in het buurland (willen) studeren, kunnen bij het GIP EDR terecht. Het GIP EDR kan tevens coronagerelateerde vragen van grenspendelaars beantwoorden.

Vanwege de coronapandemie kan de spreekdag niet op locatie plaatsvinden. Daarom kunnen belangstellenden hun vragen nu telefonisch stellen aan medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer en het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ), een speciale afdeling van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in Nijmegen. De adviesgesprekken worden gehouden tussen 10.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur. Belangstellenden worden op een afgesproken tijdstip door een van de experts gebeld. De gesprekken zijn gratis.

Geïnteresseerden die een tijdslot willen reserveren, kunnen op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur of 14.00 – 16.00 uur contact opnemen met de adviseurs van GIP EDR via +31 (0)597 521818.

Online en telefonisch bereikbaar 

GIP EDR is momenteel voornamelijk bereikbaar via het online contactformulier op de GIP EDR-website of per mail via gip@edr.eu. Grenspendelaars en andere belangstellenden kunnen de adviseurs op werkdagen tussen 9.00 – 13.00 uur voor dringende vragen telefonisch bereiken via +31 (0)597-521818.

De dienstverlening van GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreisen Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X