Het televisie-evenement The Passion krijgt dit jaar voor het eerst ook een Duitse editie. Dat kondigden producent Mediawater en RTL Duitsland deze week aan. Op 8 april is het zover: dan wordt Die Passion, zoals het evenement in Duitsland gaat heten, in Essen opgevoerd. Kijkers thuis kunnen live meekijken via RTL Duitsland.

Het format van het evenement blijft hetzelfde: Die Passion zal op dezelfde manier uitgevoerd worden als in Nederland. In plaats van Nederlandse artiesten zullen echter bekende Duitse artiesten hun opwachting maken, die het paasverhaal met Duitstalige popsongs tot leven zullen brengen.

“Wie weet volgen na Duitsland meer Europese landen”

Die Passion wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met de Duitse coproducent Kimmig Entertainment. CEO en creatief directeur van Mediawater, Jacco Doornbos, is blij dat nu ook de Duitsers kennis kunnen maken met Die Passion. “Samen met RTL hopen we dat Die Passion heel veel kijkers op een positieve manier zal raken, dat is onze gezamenlijke droom. We waarderen het zeer dat RTL heeft gekozen voor een inhoudelijk tv-evenement als Die Passion. En wie weet volgen na Duitsland meer Europese landen.”

Kai Sturm, directeur entertainment bij RTL Duitsland, laat weten dat hij blij is met de nieuwe samenwerking. “Het verhaal van The Passion is een van de krachtigste verhalen van de mensheid. We vinden het een enorme eer om dit verhaal met Mediawater door middel van een uniek televisie-evenement te vertellen aan het Duitse publiek. We zien er dan ook naar uit om samen met Mediawater dit verhaal op zo’n moderne wijze te vertalen dat alle kijkers – religieus of niet – zich ermee zullen kunnen identificeren.”

X