Top uit Euregionale life sciences-branche op Biomedica in Aken

Top uit Euregionale life sciences-branche op Biomedica in Aken
(c) Biomedica

Op 30 en 31 mei 2016 vindt de tiende Biomedica Life Sciences Summit plaats in het Eurogress in Aken. Tijdens dit seminar is de top van de life sciences branche uit Nederland, Duitsland en België aanwezig. Met interessante lezingen over actuele innovaties stimuleert Biomedica de uitwisseling en de samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven in de Euregio.

De Euregio is toonaangevend in de life sciences-branche in Europa. Gerenommeerde wetenschaps- en onderzoeksinstituten en vele honderden ondernemingen werken hier in de sectoren biotechnologie, levenswetenschappen en gezondheidszorg. Het belangrijkste evenement binnen de branche is de Biomedica, die afwisselend in Nederlands, Duitsland en België wordt gehouden. Dit jaar draait de Biomedica om het thema ‘Innovaties in de gezondheidssector’. Het thema zal worden belicht vanuit vier sectoren: bioprocessing, diagnostics & medicine, healthcare & services en medical devices.

Het tweedaagse programma biedt meer dan 60 lezingen en er worden meer dan 1000 bezoekers verwacht. Internationaal erkende experts en toonaangevende ontwikkelaars zullen tijdens de Biomedica de nieuwste technologieën en trends presenteren. Zo zal Prof. Dr. rer. nat. Reinhart Proprawe, hoofd van het Fraunhofer-Institut für Lasertechnologie, een lezing houden over het belang van 3D-printen voor de levenswetenschappen en actuele ontwikkelingen en processen toelichten. Nieuw op de Biomedica 2016 is de mogelijkheid voor wetenschappers en bedrijven om projecten en producten te pitchen.

Organisator van de Biomedica is de Nederlandse Biomedica Foundation, die bestaat uit vertegenwoordigers van universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten uit Nederland, Duitsland en België. Hoofdsponsor van de summit is Philips Deutschland.

Meer informatie is te vinden op www.biomedicasummit.com.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X