Het Duitse bedrijf TÜV Rheinland, een grote leverancier van technische diensten voor kwaliteit en veiligheid, opent een grote bedrijfslocatie in Arnhem. De huidige Nederlandse vestigingen in Apeldoorn en Enschede gaan dicht. Alle 50 medewerkers uit deze vestigingen verhuizen mee naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Op woensdag 20 mei vond, onder toeziend oog van de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser, de contractondertekening plaats tussen IPKW en TÜV Rheinland.

De diensten van TÜV Rheinland lopen uiteen van het testen en inspecteren van industriële faciliteiten en producten tot het certificeren van management systemen, personen en vervolgopleidingen. De experts van TÜV Rheinland staan voor kwaliteit van veiligheid van mens, milieu en technologie. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Keulen en wereldwijd bezit het concern 500 vestigingen verspreid over 69 landen. Hier werken in totaal 19.300 medewerkers.

TÜV Rheinland kiest voor IPKW vanwege de centrale ligging in Nederland en de mogelijkheid om in een ruim gebouw moderne laboratoria en testfaciliteiten te bouwen. Bovendien past het innovatieve bedrijventerrein bij het profiel van TÜV Rheinland,” aldus interim-directeur Rob de Jonge. Industriepark Kleefse Waard is een vestigingsplaats voor ondernemers in de cleantech-industrie.

De Arnhemse burgemeester Herman Kaiser is zeer verheugd over de komst van het internationale bedrijf. “We hebben er niet alleen veel banen bij, maar het is ook een prachtige versterking van het profiel van Arnhem als test- en ontwikkelhoofdstad voor nieuwe energie en elektriciteit”, aldus Kaiser.

X