Wie op zoek is naar een studie bierbrouwen, wijnbouw, werelderfgoed of cruise tourism management moet bij onze oosterburen zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van unieke studies die in Duitsland aan diverse universiteiten en hogescholen worden aangeboden. De Duitslanddesk van de Universiteit van Amsterdam zette er een aantal op een rij.

Zo richten verschillende studies in o.a. München en Berlijn zich op de kunst van het bierbrouwen. Gemiddeld wordt er in Duitsland per jaar maar liefst 106,8 liter bier per persoon gedronken. Ter vergelijking: in Nederland ligt de bierconsumptie ‘maar’ op 73,9 liter per persoon per jaar. Meer geïnteresseerd in wijn? Geen probleem, de Hochschule Geisenheim biedt studies aan als ‘Weinbau und Oenologie’, ‘International Wine Business‘ en ‘Internationale Weinwirtschaft‘.

Voor wie zich niet jarenlang op de productie van en handel in alcoholische dranken wil storten, is er ook genoeg ander aanbod, zoals ‘World Heritage Studies’, ‘Research and Instruction in Golf’ of Galicische taal en cultuur. Een kijkje over de grens biedt een hoop nieuwe perspectieven voor de toekomst.

Lees meer bij Duitslanddesk