Groningen – Münster: een afstand die goed met de auto of het openbaar vervoer af te leggen is. Daar is nu een derde vervoersmiddel bijgekomen: het vliegtuig. Vanaf 2 september 2019 biedt AIS Airlines namelijk vluchten tussen Groningen Airport Eelde en Flughafen Münster Osnabrück (FMO) aan.

Sinds maart vliegt AIS Airlines vanuit Groningen twee keer per dag op en neer naar Kopenhagen. Deze vluchten worden nu gekoppeld aan de vluchten naar Münster-Osnabrück. Vanuit Münster-Osnabrück zal dus hetzelfde vliegtuig, na een korte tussenstop op Airport Eelde, doorvliegen naar Kopenhagen en vice versa. AIS Airlines hoopt hiermee Duitsers te bereiken die een bezoek aan Denemarken willen brengen.

Zakelijke reizigers

Een andere doelgroep zijn de zakelijke reizigers. De vluchten naar en van Kopenhagen vertrekken namelijk vroeg in de ochtend en laat op de avond. Hierdoor hebben zakenreizigers de mogelijkheid om een werkdag in Kopenhagen door te brengen en ’s avonds weer thuis te zijn.

Negentien zitplaatsen

Vooralsnog is de capaciteit op de vluchten tussen Münster-Osnabrück en Kopenhagen beperkt. AIS Airlines voert de lijndienst namelijk uit met een BAe Jetstream 32, een tweemotorig propellertoestel. Hierin is plaats voor negentien passagiers.

X