Steeds meer Duitsers ontdekken Nederland als interessant vakantieland. Dat merkt ook de provincie Drenthe: ten opzichte van 2013 is het aantal Duitse toeristen in deze provincie meer dan verdubbeld.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. In 2018 overnachtten 185.000 Duitsers in Drenthe. Daarmee zijn zij in Drenthe de grootste groep buitenlandse bezoekers. Hierna volgen de Vlamingen, die goed waren voor 51.000 overnachtingen.

Duitsers graag in hotels en bungalows

Directeur van Marketing Drenthe, Astrid Crum, zegt dat er landelijk een stijging te zien is. “De stijging in Drenthe ligt nog wat boven het landelijk gemiddelde. Wel zijn er grote verschillen per accommodatievorm: zo is het aantal overnachtingen in hotels, pensions en B&B’s fors gestegen.” Op campings overnachten echter minder mensen. Dat heeft volgens Crum ook met de afkomst van de toeristen te maken; bij binnenlandse toeristen is de daling het meest zichtbaar. Bij hotels en bungalows is er meer groei te zien, omdat Duitsers en Vlamingen daar graag verblijven.

In Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland overnachtten in 2018 de meeste Duitsers. In totaal ontving Nederland in 2018 ruim 5,7 miljoen Duitse toeristen.

Lees verder bij Dagblad van het Noorden.

X