Vier Interreg-projecten goedgekeurd in euregio rijn-maas-noord

Vier Interreg-projecten goedgekeurd in euregio rijn-maas-noord
Opleidingen in de ouderenzorg: één van de Interreg-projectthema’s.

In de euregio rijn-maas-noord zijn vorige week vier projecten goedgekeurd voor Interreg-subsidie. De projecten hebben daarmee recht op financiële ondersteuning vanuit de Europese Unie. Het betreft uiteenlopende projecten in verschillende sectoren: van zorg en toerisme tot kunst en cultuur.

Het eerste project betreft de VBVD-prijs van het Museum van Bommel van Dam in Venlo. Drie Nederlandse en Duitse kunstenaars zijn hiervoor genomineerd en maken kans om te worden opgenomen in een tentoonstelling. Op 11 november maakt de Nederlands-Duitse jury de winnaar bekend. De werken zijn dan tot en met 9 februari 2024 te zien.

Digitaal zorgonderwijs

Digitaal onderwijs is voor veel mensen een uitkomst: bijvoorbeeld voor werkende ouders die weinig tijd hebben om klassikaal onderwijs te volgen, maar dit liever ’s avonds in hun eigen tijd doen. Dat geldt ook voor mensen die werkzaam zijn in de zorgsector. Doordat de Nederlandse en Duitse zorg van elkaar verschillen, kunnen zij van elkaar leren. Verschillende verzorgingstehuizen uit Venray, Venlo, Mönchengladbach en Geilenkirchen willen samen de digitale leermogelijkheden onderzoeken.

Grensoverschrijdend museumticket

Binnenkort is het mogelijk om met één museumticket negen musea in de euregio rijn-maas-noord te bezoeken. Diverse musea in Venlo, Roermond, Krefeld en Mönchengladbach werken hieraan mee in de periode van 10 november tot en met 10 december. In het weekend van 11 en 12 november wordt ook gratis busvervoer beschikbaar gemaakt tussen de partnersteden Venlo-Krefeld en Roermond-Mönchengladbach.

Plattegrond

De gemeenten Roerdalen (Limburg) en Wassenberg (Noordrijn-Westfalen) gaan gezamenlijk een plattegrond uitgeven. Op de plattegrond, die in het Nederlands en Duits zal verschijnen, staan toeristische hoogtepunten die ervoor moeten zorgen dat bezoekers aan één van beide gemeenten ook eens een kijkje aan de andere kant van de grens nemen.

X