Winnaars EUREGIO Marathon Kampioenschap gehuldigd

Winnaars EUREGIO Marathon Kampioenschap gehuldigd
V.l.n.r.: Godelieve Pieper, Uta Sander, Judith Gorschlüter, Sandra Melief / Stichting Enschede Marathon, Steffen Mihsler, Michael Brinkmann / Volksband-Münster-Marathon, Max Heyer, Richard Evering, Christoph Almering / EUREGIO. © EUREGIO

Het eerste internationale EUREGIO Marathon Kampioenschap sinds lange tijd was een groot succes – ondanks de coronaperiode. Voor wie zowel aan de Enschede Marathon als aan de Volksbank Münster Marathon meedeed, waren er leuke voordelen. Zo was bij een gelijktijdige inschrijving voor beide marathons het inschrijfgeld lager dan bij afzonderlijke boekingen. Bovendien werden deelnemers opgenomen in het klassement van het EUREGIO Marathon Kampioenschap, met prijzengeld voor de drie snelste mannen en vrouwen. Op 22 juni vond bij het vergadercentrum van de EUREGIO in Glanerbrug de prijsuitreiking plaats. 

Directeur-bestuurder Christoph Almering opende als gastheer de plechtigheid. Hij was verheugd dat beide organisaties elkaar over de grens gevonden hebben en gezamenlijk de Nederlands-Duitse promotie in samenwerking met de EUREGIO hebben opgepakt. Hierdoor mochten beide marathons meer lopers uit hun buurland verwelkomen; een goed voorbeeld van de effectiviteit van Europese subsidieprogramma’s en de Euregio’s.

Uit handen van Sandra Melief, wedstrijdleiding van de Enschede Marathon, en Michael Brinkmann, van de Volksbank Münster Marathon, ontvingen de prijswinnaars hun prijzengeld en een boeket bloemen. Aan een feestelijk gedekte tafel met Twentse Krentenwegge en koffie, drankjes en gezonde hapjes werden de wedstrijduitslagen besproken en werd informeel nagepraat met de organisaties en prijswinnaars. Met twee korte films van beide evenementen werd de marathon herbeleefd. De winnaars prezen de grensoverschrijdende samenwerking en het geslaagde project en wensten een voortzetting in de komende jaren. Er komt een nieuw EUREGIO-klassement voor alle deelnemers die in 2023 zowel bij de marathon in Enschede als bij de marathon in Münster van start gaan en die zich vooraf in Enschede voor beide evenementen inschrijven.

Vrouwenklassement

tijd Münster + tijd Enschede = EUREGIO combi klassement

1e plaats: Judith Gorschlüter uit Münster > 3:42:52 + 3:48:06 = 7:31:47
2e plaats: Godelieve Pieper uit Schalkhaar > 3:56:50 + 3:55:47 = 7:57:21
3e plaats: Uta Sander uit Lingen > 4:28:12 + 4:13:51 = 8:47:28

Mannenklassement

tijd Münster + tijd Enschede = EUREGIO combi klassement

1e plaats: Steffen Mihsler uit Münster > 3:00:05 + 2:48:31 = 5:48:57
2e plaats: Richard Evering uit Enschede > 3:00:20 + 2:58:28 = 5:59:12
3e plaats: Max Heyer uit Münster > 3:08:20 + 3:23:14 = 6:33:21

 

Het project ‚Grenzeloze toeristische innovatie 2‘ wordt medegefinancierd in het kader van het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken, Energie, Bouw, Huisvesting en Verkeer van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, het Ministerie van Economische Zaken, Arbeid en Verkeer van Nedersaksen en de Provincies Gelderland en Overijssel. Het wordt ondersteund door het programmasecretariaat van de EUREGIO in Gronau.

X