Op weg naar meer elektromobiliteit in Duitsland

Op weg naar meer elektromobiliteit in Duitsland

 

Het Arnhemse bedrijf Allego plaatst en exploiteert laadpalen en laadpunten in Duitsland. Samen met het economische stimuleringsbureau NRW.Invest GmbH en het Cluster Elektromobilität NRW is Allego op 16 november te gast bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleef.

Schoon, stil en zuinig – dat maakt elektrisch vervoer tot een pluspunt voor de leefbaarheid in steden en de gezondheid van mensen. Door de opkomst van elektrisch vervoer stijgt ook in Duitse steden en langs hoofdverkeerswegen de vraag naar oplaadpunten. Hierin voorziet o.a. het Arnhemse bedrijf Allego, dat inmiddels ook een vestiging in Berlijn heeft. Allego investeert zelf in het plaatsen en exploiteren van laadpalen en laadpunten in Duitsland. De missie van Allego: de mogelijkheid bieden dat elke bestuurder van een elektrische auto te allen tijde en overal zijn of haar voertuig kan opladen.

Trouw aan eigen automerken

Allego doet al een tijdje zaken in Duitsland. “Vooral in Berlijn lopen we voorop bij het plaatsen van laadpalen, ook doen we veel langs de snelwegen”, vertelt Anja van Niersen, Chief Executive Officer bij Allego. “Wij werken samen met partners als Autohof, Deutsche Bahn, de Metro Gruppe en de BMW-Garages.” Duitsland is meer dan andere landen in Europa gericht op het vervoer per auto. Dat heeft natuurlijk te maken met de grote afstanden. Maar een belangrijke hindernis voor een snelle ontwikkeling van de elektromobiliteit in Duitsland is de stand van zaken binnen de Duitse autobranche, vindt Anja van Niersen. “De automobiliteit is in Duitsland nu eenmaal een belangrijke en toonaangevende branche. Daar komen ook meer emoties bij kijken dan bijvoorbeeld in Nederland. Duitsers zijn trouw aan hun eigen nationale merken. Maar binnen die Duitse merken heb je nog maar weinig elektrische auto’s.”

Stroomversnelling voor elektromobiliteit

Nordrhein-Westfalen en Nederland zijn volgens Anja van Niersen qua bevolking, oppervlakte en demografische factor met elkaar vergelijkbaar, en daarom zou je toch enige overeenstemming mogen verwachten wat betreft het mobiliteitspatroon. “Maar die is er niet, en dat is heel opvallend.” De Allego-CEO gaat er vanuit, dat als vanaf 2018 de Duitse merken met de lange afstandsauto’s de markt op komen, dus met auto’s die zo’n 400-500 kilometer reikwijdte hebben, “de zaak in een stroomversnelling terechtkomt. Vooral als de subsidieregelingen voor de aanschaf van een elektrische auto aantrekkelijk zijn, want daar is men in Duitsland blijkbaar erg gevoelig voor.”

Anja van Niersen van Allego is samen met experts van het economische stimuleringsbureau van Nordrhein-Westfalen NRW.Invest GmbH en het Cluster Elektromobilität NRW binnenkort te gast bij STRICK  – Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleef (D). Op 16 november a.s. doen zij tijdens de ‘Duitslandborrel’ met als thema ‘Elektromobiliteit – uw toekomstmarkt in Duitsland!’ gezamenlijk uit de doeken, hoe Nederlandse bedrijven uit de meest uiteenlopende branches kunnen profiteren van deze Duitse industrie van de toekomst.


Alle informatie op een rijtje

Bijeenkomst:               Elektromobiliteit – uw toekomstmarkt in Duitsland!

Datum:                       Woensdag 16 november 2016

Tijd:                            16.30 – 20.00 uur

Organisatie:                STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater i.s.m. Allego, ElektroMobitätNRW en NRW.Invest Germany

Locatie:                       Siemensstr. 31, D-47533 Kleve

Aanmelding: http://www.strick.de/duitsland/kennismaking/duitsland-borrel-aanmelding/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X