Arbeidsmarkt-Noord organiseert netwerkbijeenkomst voor Interreg-VI

Arbeidsmarkt-Noord organiseert netwerkbijeenkomst voor Interreg-VI

Veel projectonderdelen van het project Arbeidsmarkt-Noord zijn inmiddels al afgerond. Nu de nieuwe Interreg-financieringsperiode van start is gegaan, dienen er nieuwe, duurzame projecten ontwikkeld te worden. Op woensdag 5 oktober wordt daarom een netwerkbijeenkomst met een focus op de arbeidsmarkt georganiseerd. Deelnemers kunnen hier in contact komen met potentiële nieuwe projectpartners en kennis, ideeën en ervaringen met elkaar uitwisselen. 

Drie centrale thema’s

De bijeenkomst vindt plaats bij Forum Alte Werft in Papenburg. Tijdens de bijeenkomst wordt nader ingegaan op drie centrale thema’s:

  • Nieuwe technologieën
    Tijdens de pandemie konden sommige projecten zonder problemen blijven doorlopen, omdat ze de digitale transitie snel hadden geïntegreerd. Wat is er in de toekomst mogelijk op dit gebied?
  • Subsidieprogramma Interreg VI
    De nieuwe subsidieperiode is van start gegaan. Welke mogelijkheden zijn er in de Eems Dollard Regio? Een inzicht in het nieuwe subsidieprogramma – en de mogelijkheden die op verschillende manieren kunnen worden benut.
  • Beoordeling door de partners
    Het project ‘Arbeidsmarkt-Noord’ loopt ten einde. Er zal worden teruggeblikt op een actieve grensoverschrijdende samenwerking die werd gekenmerkt door grote veranderingen op de opleidings- en arbeidsmarkt en door de pandemie.

De programmapunten zullen in een bijzondere setting worden ‘opgediend’.

Programma

12.30 uur: Ontvangst  met alcoholvrije cocktail, tijd om te netwerken

13.00 uur: Voorgerecht met als thema ‘Nieuwe technologieën, digitale transitie, Mixed Reality’ (Caroline Wille, Arbeidsmarkt-Noord)

13.10: Netwerkmoment

13.30 uur: Soep met als thema ‘Interreg IV: Kansen voor de regio’ (Ilona Heijen, algemeen directeur Interreg/Eems Dollard Regio)

14.00 uur: Hoofdgerecht met een korte bespreking van de projectonderdelen in ‘Arbeidsmarkt-Noord’ (video)

14.30: Dessert met blik op de toekomst van de opleidings- en de arbeidsmarkt in de regio

15.00: Koffie met netwerkmoment

16.00 uur: Afsluiting

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

X