Beheersing van de Duitse taal in veel beroepen van groot belang

Beheersing van de Duitse taal in veel beroepen van groot belang

Vandaag is het de ‘Dag van de Duitse Taal’. Deze keer staat Duits in het beroep centraal. Telers en architecten, politiemensen en projectleiders: voor velen is het belangrijk dat ze goed Duits leren. Omdat ze dat beroeps-Duits dagelijks nodig hebben. Taalinstituut Radboud in’to Languages verzorgt Duitse taaltrainingen op maat voor diverse beroepsgroepen.

Ook voor artsen en verpleegkundigen is de Duitse taal belangrijk. Want voor de uitleg van een diagnose moet je de juiste woorden vinden en snappen dat je een Duitse patiënt anders moet benaderen dan een Nederlandse. Deze culturele verschillen zijn daarom een vast onderdeel van de Duitse taaltrainingen bij Radboud in’to Languages. De grammatica leer je niet door rijtjes te stampen, maar met de zogenaamde Lexical approach: vaste woordcombinaties die passen bij de professionele context. Iedere training is maatwerk, want elk beroep heeft zijn vaktaal.

In het kader van de Dag van de Duitse Taal kunnen ondernemers in de maand april bij Radboud in’to Languages hun bedrijf gratis laten scannen op Duitse taalvaardigheid. Meer informatie is te vinden op de website van Radboud in’to Languages: http://www.ru.nl/radboudintolanguages/taaltrainingen/duits

X