Belgisch- en Nederlands Limburg lonken naar Duitse toerist

Belgisch- en Nederlands Limburg lonken naar Duitse toerist

Belgisch- en Nederlands-Limburg willen meer Duitse toeristen trekken. Afgelopen zaterdag verscheen bij de Aachener Zeitung en de Rheinische Post een gezamenlijke inspiratiebrochure.

Een jaar geleden gingen Belgisch- en Nederlands-Limburg een structurele samenwerking aan op het gebied van toerisme, laat WijLimburg weten. Beide Limburgen profileren zich als één grenzeloze regio. Dit resulteerde onder meer in een van de grootste troeven in beide regio’s: het Limburgs fietsroutenetwerk.

Ook willen beide Limburgen meer Duitse gasten naar hun regio halen. Hiervoor ontwikkelden ze vorig jaar al een inspiratiebrochure die werd verspreid bij de Aachener Zeitung en de Rheinische Post. Vanwege het succes van deze bijlage werd nogmaals een gezamenlijke brochure geproduceerd. In totaal bereikt de brochure met een oplage van 150.000 exemplaren bijna 450.000 Duitse lezers.

Gedeputeerden Igor Philtjens (België) en Eric Geurts (Nederland) trokken afgelopen zaterdag naar Aken voor de verschijning van de brochure. “Na het succes van de eerste editie in 2017 herhalen we dit jaar de campagne in samenwerking met Nederlands-Limburg, omdat we sterk geloven in onze collectieve kracht”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme in Belgisch-Limburg. Eric Geurts, gedeputeerde van Toerisme in Nederlands-Limburg vult aan: “Duitse toeristen houden van lekker eten, cultuur, natuur en rust. En laat deze troeven nu net prominent aanwezig zijn in beide Limburgen.”

X