Duits leren in de grensregio: STAP-subsidie voor cursus Duits

Duits leren in de grensregio: STAP-subsidie voor cursus Duits

Wie in de Nederlands-Duitse grensregio woont, weet dat het handig kan zijn om een woordje Duits te spreken. Niet alleen om bij de oostenburen boodschappen te kunnen doen, te tanken, een dagje te gaan winkelen of naar een Duitse voetbalwedstrijd te gaan, maar ook voor werk, studie of zakendoen over de grens. Voor mensen die al enige voorkennis van het Duits hebben, biedt Radboud in’to Languages in het najaar van 2022 een intensieve online cursus Duitse taal en cultuur aan. Hiervoor kan STAP-subsidie worden aangevraagd, waardoor de cursus voor deelnemers kosteloos is.  

De cursus gaat van start op dinsdag 1 november 2022 en duurt tot en met dinsdag 28 maart 2023. In 18 bijeenkomsten op dinsdagen van 15.30 tot 17.00 uur gaan de deelnemers intensief aan de slag met de Duitse taal. Ook de Duitse cultuur en gebruiken en culturele verschillen in een zakelijke context komen aan bod. Verwacht wordt dat deelnemers bij aanvang van de cursus het Duits op niveau A1+ beheersen, zodat tijdens de cursus naar niveau B1 toegewerkt kan worden. De groep zal bestaan uit minimaal 6 deelnemers en maximaal 12 deelnemers. De cursus vindt volledig online plaats.  

STAP-subsidie 

De kosten voor de cursus bedragen 980 euro. De cursus komt echter in aanmerking voor STAP-subsidie, waardoor de cursus voor deelnemers gratis is. Deelnemers moeten hiervoor wel aan enkele voorwaarden voldoen. Meer informatie over de subsidie, het aanvragen ervan en de voorwaarden is hier te vinden. 

Meer informatie en inschrijven 

Meer informatie over de cursus is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.  

X