Duits-Nederlandse schrijfwedstrijd over rivier de Vecht

Duits-Nederlandse schrijfwedstrijd over rivier de Vecht
Ooievaars bij het water aan het Vechtdalpad. Foto: MarketingOost

De Overijsselse Vecht (in het Duits: die Vechte) stroomt als levensader tussen de Duitse regio Münsterland en de stad Zwolle. De rivier levert inspiratie voor verhalen, anekdotes en vertelsels: van oudsher vertellen amateurschrijvers ‘hun’ verhalen over de Vecht. Duitse en Nederlandse schrijvers hebben nu de kans om met hun verhaal een schrijfworkshop en boekpublicatie te winnen.

Schrijfwedstrijd

Amateurschrijvers aan beide kanten van de grens worden opgeroepen tot 18 maart hun ‘Vechtverhalen’ op te sturen. Een vakkundige, tweetalige jury kiest vervolgens de tien beste verhalen in elke taal. Vervolgens gaan de uitgekozen auteurs onder vakkundige begeleiding gedurende een tweedaagse schrijfworkshop in mei in hun teksten verder uitwerken. De teksten worden daarna vertaald en in beide talen gezamenlijk gepubliceerd.

Amateurschrijvers krijgen zo een unieke kans om onder professionele begeleiding het ontstaansproces van een verhaal te beleven: vanaf de eerste, ruwe versie van het manuscript, via bewerking en redactionele begeleiding tot aan de publicatie.

De wedstrijd is een initiatief van de Landkreis Grafschaft Bentheim en Vechtdal-Marketing Ommen, in samenwerking met de Volkshochschule Grafschaft Bentheim.

De voorwaarden

Iedere auteur kan een verhaal met maximaal 12.000 tekens (incl. spaties) inleveren, in het Duits OF in het Nederlands. Sluitingsdatum van de inzending is 18 maart 2018. Welkom zijn korte verhalen in alle genres. Iedere tekst moet op alle pagina’s duidelijk voorzien zijn van auteursnaam en titel, idealiter op normpagina’s.

Meer informatie op de website van Vechtdal Overijssel.

X