Op woensdag 11 mei vindt er van 10.00 tot 14.00 uur een Duitse banenmarkt plaats in De Tramwerkplaats in Winschoten. Nederlandse werkzoekenden uit de grensregio zijn van harte welkom om te onderzoeken of werken in Duitsland iets voor hen is. 

In Duitsland is er veel behoefte aan personeel in de bouw, metaal en techniek. Maar ook in de horeca, (ouderen)zorg, ICT, logistiek en pakketbezorging. Ongeveer 25 Duitse werkgevers presenteren tijdens de banenmarkt in Winschoten hun actuele vacatures. Een uitgelezen kans voor werkzoekenden om te kijken wat de mogelijkheden (vlak) over de grens zijn.

Ook de Eems Dollard Regio (EDR) en het EURES (onderdeel van het UWV) zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over werken in Duitsland. Bijvoorbeeld over financiële consequenties en het verschil in cultuur.

Serieuze kandidaten kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk vervolgtraject waarin hun eigen situatie wordt bekeken en doorgerekend. Startsalarissen en reiskosten zijn in Duitsland lager, maar er zijn ook veel regelingen die dat verschil compenseren.

X