Op woensdag 14 oktober 2015 van 10.00 tot 17.00 uur vindt de tweede editie van dé Banenmarkt van het Noorden plaats in de Tramwerkplaats in Winschoten. Gemeenten in Oost-Groningen, de Eems Dollard Regio (EDR), het UWV en Duitse partners als het Zentrum für Arbeit werken samen om werkzoekenden in het Noorden een uitgebreid aanbod van bedrijven, uitzendbureaus en vacatures te presenteren. Er zijn ruim twintig Duitse bedrijven aanwezig die op zoek zijn naar personeel.

Op het onderwijsplein en vrijwilligersplein vinden bezoekers informatie over leer-werktrajecten, traineeships en vrijwilligerswerk. Ook is er de mogelijkheid om je cv te laten controleren, een Duitse Lebenslauf te maken of tips te ontvangen over je kleding en presentatie. Er staat er een fotograaf klaar om gratis professionele pasfoto’s te maken voor op je cv. Ook bestaat de mogelijkheid om een gratis video-cv te laten maken om je aan een werkgever te presenteren.

Werken in Duitsland
Er is ook volop aandacht voor werkgelegenheid in Duitsland. In bijvoorbeeld hotels, de metaalsector en de zorg aan de Duitse zijde van de grens is dringend behoefte aan personeel. Daarom zijn dit keer weer meer dan twintig Duitse ondernemingen aanwezig. Ook de EDR is er bij om werkzoekenden te helpen met hun vragen over werken in Duitsland.

Workshops
Tijdens de banenmarkt vinden diverse workshops plaats voor iedere werkzoekende; van jong tot oud en van werkend met de handen tot het hoofd. Deze workshops zijn gratis toegankelijk. Zo zijn er gedurende de dag meerdere rondes met sollicitatietrainingen. Ervaren coaches helpen mee om met meer zelfvertrouwen en succes sollicitatiegesprekken te kunnen voeren.

X