Duitsland centraal in Enschede tijdens Die Tolle Woche

(c) Thomas Kohler on Flickr

Dat er dagelijks veel Duitsers naar Enschede komen – dat is duidelijk. Dat Nederlanders graag tanken en boodschappen doen in Duitsland ook. Maar wat weten we nu écht van elkaars cultuur en gewoonten? Van 27 september tot en met 5 oktober organiseert Gemeente Enschede daarom weer de jaarlijkse Tolle Woche.

Fiets bijvoorbeeld mee met een grensoverschrijdende fietstocht van Enschede naar Gronau op 28 september. Ook de burgemeesters van beide steden fietsen mee. Of proef op Culturele Zondag een Euregionaal gebakje in de Grote Kerk. Daar wordt op 29 september namelijk de meest Euregionale amateurbakker bekroond. Zing je liever? Ga dan naar het Rudelsingen op 4 oktober. Onder muzikale begeleiding van David Rauterberg en René Elenbaas zingen toeschouwers samen Duitse en Nederlandse hits.

Baan of stage aan de andere kant van de grens

Tussen 2 en 4 oktober rijdt er bovendien een camper van GrensWerk langs verschillende scholen in het grensgebied. Het team van Bus2Talent wilt studenten informeren over het werken en stagelopen aan de andere kant van de Nederlands-Duitse grens. De camper stopt bij verschillende scholen in het beroepsonderwijs in Enschede, Hengelo, Almelo en Ahaus. De studenten kunnen kennismaken met de Duitse bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van techniek en zorg. Met behulp van een virtual reality-bril krijgen zij een indruk van de werkplek en werkomgeving. Het doel is om zowel Duitse als Nederlandse studenten en afgestudeerden te werven voor een baan of stage aan andere kant van de grens.

Alle evenementen die tijdens Die Tolle Woche georganiseerd worden zijn te vinden via www.dietollewoche.eu.

X