Duitsland lanceert nationale verkeersapp

Duitsland lanceert nationale verkeersapp

Wie wel eens door Duitsland rijdt, kent het wel: met enige regelmaat zijn er plots werkzaamheden of zijn bepaalde wegen afgesloten – waardoor je onverwachts in de file belandt en vertraging oploopt. Om dit in de toekomst te vermijden, heeft de Autobahn GmbH des Bundes, de Duitse overheidsorganisatie die zich bezighoudt met de aanleg, het onderhoud en de financiering van de Duitse Autobahn, nu een app ontwikkeld: de Autobahn App.

In Duitsland zijn de verkeersdiensten per deelstaat georganiseerd. Daardoor noemen regionale radiozenders vaak alleen de files in de eigen deelstaat. Daarnaast wordt informatie over geplande werkzaamheden vaak niet met navigatie-apps gedeeld. Weggebruikers lopen daardoor grote kans om onderweg onverwachts files of wegversperringen tegen te komen. De app van Autobahn GmbH des Bundes moet hier verandering in brengen. Deze geeft alle wegwerkzaamheden op de Duitse Autobahn aan zijn gebruikers door. Daarnaast moet de app al in een vroegtijdig stadium voor files waarschuwen. “Doel van de app is om reizen via de Autobahn voor iedereen comfortabeler te maken”, aldus Stephan Krenz, voorzitter van de directie van de Autobahn GmbH des Bundes.

In de nieuwe app kunnen gebruikers tevens persoonlijke routes opslaan. Daarnaast laat de app zien waar er oplaadstations voor elektrische auto’s zijn, waar je onderweg op ‘Autohöfe’ en ‘Raststätten’ kunt pauzeren en welke faciliteiten hier precies te vinden zijn. Ook zijn in de app meer dan 1.000 webcams langs de Autobahn te vinden.

De app is bedoeld als aanvulling op bestaande middelen en is geen zelfstandige navigatie-app.

Meer informatie over de app is hier te vinden. De app is beschikbaar voor Android en iOS en is hier te downloaden.

X