Duitsland versoepelt inreisregels: geen 3G-bewijs meer nodig

Duitsland versoepelt inreisregels: geen 3G-bewijs meer nodig

Lange tijd eiste Duitsland van iedereen van 12 jaar en ouder die het land binnenkwam een 3G-bewijs: zij moesten bij het oversteken van de Duitse grens een negatieve test, vaccinatiebewijs of bewijs van herstel kunnen laten zien. Daarbij was het niet relevant uit welk land de reiziger afkomstig was of met welk vervoersmiddel er gereisd werd. Hieraan is deze week een einde gekomen: door het invoeren van een nieuwe coronaverordening hoeven reizigers sinds 1 juni aan de Duitse grens geen 3G-bewijs meer te laten zien.

Doel hiervan is om het reizen te vergemakkelijken.

Uitzondering

Een uitzondering vormen virusvariantgebieden: gebieden waar nieuwe varianten van het coronavirus rondgaan. Reizigers uit dergelijke gebieden moeten bij aankomst in Duitsland veertien dagen in quarantaine gaan, ook wanneer ze gevaccineerd of genezen zijn. Op de lijst met virusvariantgebieden van het Robert Koch Institut (RKI) staat op dit moment echter geen enkel land.

De nieuwe verordening geldt in ieder geval tot en met 31 augustus. Antwoorden op veelgestelde vragen omtrent de 3G-plicht en quarantaine zijn hier te vinden.

X