Duitsland voert 2G+ in horeca in en versoepelt quarantaine- en isolatieregels

Duitsland voert 2G+ in horeca in en versoepelt quarantaine- en isolatieregels

De Duitse regering en de zestien Duitse deelstaten hebben op vrijdag 7 januari besloten dat binnenkort 2G+ in de Duitse horeca gaat gelden. Ook worden de quarantaine- en isolatieregels versoepeld.

Door de nieuwe maatregel is de horeca binnenkort alleen nog toegankelijk voor personen die volledig zijn gevaccineerd of genezen en een boostervaccinatie hebben gehad. Personen die volledig zijn gevaccineerd of genezen, maar nog geen boostervaccinatie hebben gehad, krijgen toegang tot de horeca wanneer ze een negatieve antigeentest (sneltest) kunnen voorleggen. Deze test mag maximaal 24 uur oud zijn. Personen die niet gevaccineerd of genezen zijn, kunnen niet in de horeca terecht.

Wanneer de 2G+-regel precies ingaat, is nog niet duidelijk.

Verkorte quarantaine en isolatieperiode

De regering en de deelstaten hebben daarnaast besloten dat de quarantaineperiode voor contactpersonen en de isolatieperiode voor besmette personen wordt verkort. Waar deze eerst 14 dagen bedroeg, wordt deze nu 10 dagen. Na 7 dagen mag de persoon zich ‘freitesten’: de quarantaine of isolatie mag dan worden beëindigd met een negatieve test. Contactpersonen die al een boostervaccinatie hebben gehad, hoeven binnenkort helemaal niet meer in quarantaine.

Het volledige besluit is hier na te lezen. Lees verder bij de Tagesschau.

X