Een mooie vakantie hoeft niet ver weg te zijn

Een mooie vakantie hoeft niet ver weg te zijn

Op 3 en 4 maart 2018 kunnen vakantieliefhebbers op de Toerismebeurs Niederrhein in Messe Kalkar inspiratie opdoen voor hun volgende vakantie. Een mooie vakantie hoeft niet ver weg te zijn: in de regio Niederrhein, vlak over de grens in Duitsland, is van alles te zien en te beleven.

Bij circa 200 stands kunnen bezoekers terecht voor uitvoerige informatie over wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten in de grensregio. Er is een groot aanbod aan grensoverschrijdende wandel- en fietsroutes. Ook zijn er verschillende hotels, pensions en groepsaccommodaties present: van landelijk gelegen accommodaties tot luxe appartementen. Bij verschillende vakantieaanbieders kunnen bezoekers terecht voor inspirerende ideeën voor een volgende weekendtrip of gezinsvakantie.

Op vakantie in de grensregio

Waarom zou je ver reizen als er dichtbij huis ook van alles te zien en te beleven is? Duitsland als vakantieland wint snel aan populariteit en ook vakantie in eigen land is erg in trek bij gezinnen vanwege de korte reisafstand. Zee en bergen, bossen en weilanden, kastelen en vakwerkhuizen: alles ligt op een steenworp afstand. Op de Toerismebeurs Niederrhein presenteren informatiecentra voor toeristen hun mooiste bestemmingen. In een persoonlijk gesprek ontvangen de bezoekers tips en advies. Er is verschillend informatiemateriaal voorhanden om alles thuis nog eens rustig na te lezen.

Standwerkersconcours

Op zaterdag prijzen verschillende standwerkers hun producten aan op het standwerkersconcours. Onder het motto ‘Nederland tegen Duitsland’ strijden de Nederlandse bloemenkoning en de Duitse ‘Wurst-Achim‘ tegen elkaar. De marktkoopmannen nemen het met hoog volume en een flinke dosis adrenaline tegen elkaar op. Na afloop mogen de bezoekers uitmaken wie zich de koning van Kalkar mag noemen.

Een uitje voor het hele gezin

Zowel voor grote als kleine bezoekers is er van alles te doen op de Toerismebeurs Niederrhein. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Rondneuzen maakt hongerig

Ook voor de hongerige maag is er voldoende aanbod op de beurs. Bezoekers kunnen terecht bij verschillende eettentjes met een keur aan drank- en etenswaren. Er is voldoende zitgelegenheid om de batterij even rustig weer op te laden.

Locatie:

Messe Kalkar (bij Wunderland Kalkar)
Griether Str. 110 – 120
47546 Kalkar (D)

Data:  

Zaterdag 3 maart en zondag 4 maart 2018
Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

Meer informatie is te vinden op de website van de Toerismebeurs Niederrhein.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X