Eerste Fontys-student krijgt zilveren certificaat voor euregionale competenties

Eerste Fontys-student krijgt zilveren certificaat voor euregionale competenties
Daniel Stein

Daniel Stein, student Food and Flower Management aan de Fontys Hogeschool in Venlo, heeft het zilveren Fontys Crossing Borders certificaat in ontvangst genomen en is daarmee de eerste student die naast het bronzen certificaat, ook het zilveren certificaat heeft behaald.

Daniel nam op donderdag 17 september deel aan de Euregional Quiz Tour. Op 30 september was hij aanwezig bij het Young Professionals Cross Border diner en op 8 oktober heeft hij actief deelgenomen en meegewerkt aan de Sustainability Day. Hij kreeg bij alle drie de activiteiten een button. Door deelname aan deze activiteiten heeft Daniel zijn euregionale competenties nog verder ontwikkeld.

Daniel: “Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen aan zoveel verschillende en indrukwekkende evenementen deel te nemen. Door Fontys Crossing Borders heb ik veel nationale en internationale contacten kunnen opbouwen die voor mijn toekomst van belang kunnen zijn. Ik wil heel graag zeggen dat je op Fontys vaker de kans krijgt iets speciaals te beleven en bij Fontys Crossing Borders word ik ook als persoon geaccepteerd.  Ik ben er van overtuigd dat studenten gemotiveerd en geaccepteerd moeten worden, want zonder die twee zou ik nu niet voor mijn afstudeerstage staan. Dank aan Ted, Mariska, Vincent en alle anderen betrokkenen.”

Regelmatig organiseert Fontys Crossing Borders (FCB) een activiteit. Alle FCB activiteiten zijn aan één van de volgende thema’s gekoppeld: Taal en interculturele communicatie (Taal & Cultuur), Vergelijkende elementen met het buurland (Landen vergelijken), Grensoverschrijdende samenwerking, Europees perspectief (Europa), Carrièrekansen in de euregio (Career) of Duurzaamheid (Sustainability). Voor elk thema is een button ontwikkeld en bij deelname aan een FCB activiteit ontvangen studenten één button. Per drie buttons (minimaal twee verschillende thema’s) ontvangt de student een certificaat (brons, zilver of goud). Het is dus mogelijk om aan meer dan drie activiteiten deel te nemen en ook het zilveren én gouden certificaat te behalen. Studenten kunnen het certificaat aanvragen bij het Fontys Crossing Borders team (kamer W3-2.17 of fibs-crossingborders@fontys.nl).

Op het Fontys Crossing Borders portal worden alle foto’s en filmpjes van de activiteiten gepubliceerd.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X