Enschedese stadsbank geplaatst in partnerstad Münster

Enschedese stadsbank geplaatst in partnerstad Münster
Klaus Rosenau (l) en Ben Sanders op de Enschedese stadsbank in Münster. (c) Gemeente Enschede

Een tip voor Enschedeërs die in de kersttijd naar Münster afreizen: sinds deze week is er een stukje Enschede in Münster te vinden. De klassieke stadsbank die Enschede in 2021 bij het aangaan van de stedenband aan Münster schonk, is sinds 16 november in Münster te bewonderen. Münster schonk eerder al een typisch Münsterse promenadebank aan Enschede. Die is sinds oktober 2022 te bewonderen aan de Boulevard 1945.

Eén van de drie ‚Bürgermeister‘ van Münster, Klaus Rosenau, onthulde de stadsbank. Een kleine delegatie uit Enschede was hierbij aanwezig. De bank is te vinden op de Harsewinkelplatz in de Altstadt van Münster.

„Goede en lange vriendschap tussen beide steden“

“Vandaag werd een stukje van Enschede naar ons in Münster gebracht. De bankjes die beide steden aan elkaar schonken staan voor de goede en lange vriendschap tussen beide steden. Een vriendschap die nu zelfs als een klein detail in beide stadsgezichten te zien is“, aldus Rosenau. „We vieren de stedenband, die inmiddels alweer een jaar bestaat, en kijken uit naar nog vele jaren van levendige maatschappelijke uitwisseling.”

Ben Sanders, plaatsvervangend burgemeester van Enschede, sloot zich hierbij aan: “Er liggen veel kansen om de samenwerking tussen beide steden te intensiveren. Juist omdat de partnersteden slechts een uur rijden van elkaar af liggen. Sinds kort bestaat er bijvoorbeeld een partnerstadvereniging tussen Enschede en Münster. In deze vereniging komen Enschedeërs en Münsteraner samen om gezamenlijke activiteiten te organiseren. Dit is een fantastisch initiatief, dat leidt tot nog meer contacten over en weer.”

X