Euregiade in grensregio: haalbaarheidsonderzoek van start

Euregiade in grensregio: haalbaarheidsonderzoek van start

Is een terugkerend evenement voor sport en bewegen in de grensregio haalbare kaart? De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voert samen met verschillende organisaties in de grensregio een haalbaarheidsstudie uit naar de organisatie daarvan. Doel daarvan is het verbeteren en vernieuwen van de grensoverschrijdende samenwerking. Deze ‘Euregiade’ is een grensoverschrijdende ontmoeting tussen kinderen, jongeren, volwassenen en senioren in de vorm van een festivalweek met dagelijkse sport- en culturele activiteiten in diverse gemeenten van de Euregio.

In de voorgaande jaren is er veel sportieve en culturele uitwisseling geweest tussen inwoners in de grensregio. Door de coronapandemie is dit helemaal stil komen te liggen. De European Academy of Sports, de Hogeschool Arnhem van Nijmegen, Willibald Gebhardt Institut Münster, Gelderse Sportfederatie en Provincie Overijssel onderzoeken of het haalbaar is om met een nieuw terugkerend sportevenement de samenwerking tussen Duitsland en Nederland een nieuwe impuls te geven.

Resultaten op korte termijn

Op dit moment worden alle 130 gemeenten in de Euregio via een vragenlijst gevraagd naar hun interesse voor het organiseren van de Euregiade. De resultaten worden voor eind november verwacht en zijn bedoeld om informatie te geven over de vraag of een groot evenement als de Euregiade gewenst en haalbaar is en hoe de gemeenten hierbij betrokken kunnen worden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de European Academy of Sports in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het Willibald Gebhardt Institut Münster, de Gelderse Sportfederatie en de provincies Overijssel en Gelderland.

Het project wordt ondersteund in het kader van het Interreg V-A programma Duitsland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie en de Provincie Gelderland.

X