EUREGIO organiseert weer Youth Contest

EUREGIO organiseert weer Youth Contest

Op 2 juni as. organiseert de EUREGIO weer de EUREGIO Youth Contest, een ideeënwedstrijd voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Deze wedstrijd, die in voorgaande jaren de naam Youth Battle had, vindt dit jaar plaats in Osnabrück. Dit jaar wordt de wedstrijd in samenwerking met de gemeente Osnabrück georganiseerd in het kader van 375 jaar Vrede van Westfalen.

De deelnemers krijgen tijdens de Youth Contest de gelegenheid om hun ideeën voor een grenzeloze regio te presenteren en onderling te bespreken. Samen gaan zij op zoek naar oplossingen voor grensoverschrijdende thema’s of problemen. Daarna gaan zij met een expert aan de slag om de projectideeën verder te ontwikkelen. De uitgewerkte projectvoorstellen zullen vervolgens worden gepresenteerd aan een deskundige Nederlands-Duitse jury. Het winnende idee zal in een nieuw Youth Lab worden gerealiseerd.

Aanmelden en meer informatie

Jongeren die een goed idee met betrekking tot de thema’s mobiliteit, onderwijs, arbeidsmarkt, wonen of duurzaamheid hebben, kunnen zich tot 2 juni aanmelden via https://youthbattle.eu/. Op deze website is ook meer informatie over de wedstrijd te vinden, zowel in het Nederlands als in het Duits.

X