Pact ‚arbeidsmarkt over de grens‘ ondertekend

Pact ‚arbeidsmarkt over de grens‘ ondertekend
(c) Christian van der Meij

Op donderdag 10 december is in Ahaus de startbijeenkomst voor het ‘Pact: arbeidsmarkt over de grens!’ gehouden. Daarbij werden de deelnemende initiatieven gepresenteerd en een gemeenschappelijke verklaring ondertekend. Het pact heeft tot doel meer dynamiek in de grensoverschrijdende arbeidsmarkt te brengen. Tegelijkertijd zorgt het voor meer transparantie en stimuleert het de betrokkenen kansen te benutten en grensbarrières uit de weg te ruimen.

Ruim 120 belangstellenden en deelnemers kwamen in Ahaus bijeen om een nieuwe impuls te geven aan de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Op de bijeenkomst werden de van gemeenten en organisaties ingediende initiatieven gepresenteerd. Maar eerst deden grenspendelaars verslag van hun persoonlijke ervaringen met werken over de grens. Een Nederlandse grensganger vertelde over zijn werk in het Antoniusheim in Vreden, en een Duitse leerling in opleiding over zijn stage in Nederland.

Ondersteuning vanuit Den Haag, Berlijn, Düsseldorf en Hannover nodig

Rob Welten, voorzitter van de EUREGIO, richtte zich namens alle initiatiefnemers rechtstreeks tot de regeringsvertegenwoordigers: “Bij verschillen op het gebied van belastingen en sociale verzekeringen, en bij de erkenning van diploma’s in het buurland is het nodig dat u, vertegenwoordigers uit Hannover, Düsseldorf, Den Haag en Berlijn, in actie komt”. De vice-president van de Bezirksregierung Münster Dorothee Feller, Bondsdaglid Ursula Schulte, voorzitter van het Actieteam grensoverschrijdende economie en arbeidsmarkt Matthijs Huizing en Landesbeauftragter voor regionale deelstaatontwikkeling Weser-Ems Franz-Josef Sickelmann verklaarden met hun toespraken en hun handtekeningen dat ze de grensoverschrijdende arbeidsmarkt op de agenda zullen houden.

Gezamenlijke maatregelen

De bijdragen aan het Pact zijn regionaal en zeer concreet. Ze zijn gericht op werkzoekenden, werknemers en werkgevers met grensoverschrijdende ambities. Zo willen JAWS en Job find 4 you, een Nederlands en een Duits uitzendbureau, vóór eind 2017 gezamenlijk vijftig banen bemiddelen van de ene naar de andere kant van de grens, met als doel een structurele en duurzame integratie in het bedrijf in kwestie. Ook in de regionale sectorplannen van de regio´s Achterhoek en Twente zijn concrete grensoverschrijdende bemiddelingsdoelstellingen opgenomen.

Taalcursussen en bedrijfsbezoeken

De (deels ‘gevoelde’) taalbarrière, die in de praktijk vaak snel blijkt mee te vallen, wordt actief en versterkt aangepakt door basisscholen en in het beroepsonderwijs alsmede door arbeidsbureaus aan weerszijden van de grens. Ook de reis naar de werkplek in het buurland, die bemoeilijkt wordt door het ontbreken van grensoverschrijdend openbaar vervoer, wordt door de Sociale Dienst Oost-Achterhoek en Werkplein Twente in elk geval voor de inwerkfase gefaciliteerd met creatieve oplossingen. In de Landkreis Grafschaft Bentheim kunnen Nederlandse werkzoekenden meerijden met speciale ‘job-bussen’ om op één dag kennis te maken met meerdere bedrijven.

Veel organisaties, waaronder de IHK Nordwestfalen, ontwikkelingsmaatschappijen en de Handwerkskammer Münster, willen nadrukkelijk de grensoverschrijdende informatiestromen optimaliseren als het bijvoorbeeld gaat om de erkenning van diploma’s of om bedrijfsopvolging. Zeker in de zorgsector zal de samenwerking tussen beide landen de komende tijd sterk toenemen. Immers, de Nederlandse gemeenten, de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, het UWV, de Agentur für Arbeit en vele Duitse werkgevers zetten hier hun schouders onder. “De EUREGIO is positief verrast. Iedereen zit op één lijn voor een sterke grensoverschrijdende economie”, aldus Elisabeth Schwenzow, directeur van de EUREGIO.

fapjunk
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io games paper.io unblocked games unblocked games unblocked games yohoho unblocked

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

london escorts
şehirler arası nakliyat manisa şehirler arası nakliyat Çanakkale şehirler arası nakliyat Balıkesir şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat şehirler arası nakliyat Tuzcuoğlu nakliyat
العربية مع كبير الثدي مارس الجنس
watch sister fucking
cadouri valentines day 2024
Meet disabled singles in Coffee shops
pierde virginitatea
asian sex with doll
Sfaturi pentru alimentația sănătoasă
teen redhead threesome
istanbul evden eve nakliyat Eşya depolama Ev depolama
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
X