GrensWerk Podcast: gesprekken over de grensstreek

GrensWerk Podcast: gesprekken over de grensstreek

Hoe is het om aan de andere kant van de grens te werken of te ondernemen? Waar liggen kansen, en wat zijn mogelijke dilemma’s? Waar krijg je als grenspendelaar mee te maken wanneer je een baan in het buurland aanneemt? In de podcastserie van GrensWerk Gronau staan deze thema’s centraal.

GrensWerk Gronau is het servicepunt voor grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling in de Achterhoek, Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Het informatiepunt geeft onder andere informatie en advies op maat aan werkgevers en werknemers over de grens, bemiddelt bij de uitwisseling van stagiairs en biedt grensoverschrijdende netwerkmogelijkheden.

Grensoverschrijdend verkeer

In de zeven afleveringen van de podcast staat het grensoverschrijdend verkeer van werknemers centraal. Hoe ervaren grenspendelaars hun baan in het buurland? Welke culturele verschillen zijn er op de werkvloer? Waar moet je als grenspendelaar aan denken, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen en sociale zekerheid? Waar moeten ondernemers rekening mee houden? Hoe waarborgen zij de toekomst van hun personeel? Deze en andere zaken worden samen met inwoners van de grensstreek besproken.

Uiteenlopende gasten

Er schuiven verschillende gasten aan bij de podcast: van politicus Jens Spahn, voormalig Duits minister van Volksgezondheid namens het CDU, tot keeper van FC Twente Lars Unnerstall en wethouder Arjan Kampman van Gemeente Enschede. De podcast wordt gepresenteerd door Melanie Brueker en Christian Heinzel, die werkzaam zijn als adviseur bij GrensWerk.

Een overzicht van alle afleveringen is te vinden op de website van GrensWerk. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify.

X