28 jongeren uit diverse Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland, werkten tot en met 20 juli in het kader van een jeugdkamp aan het thema ‘Zo klinkt Europa – Sounds of Bocholt’. Ze werden daarbij begeleid door tien mentoren uit Bocholt en omstreken. Op maandag 15 juli verwelkomde burgemeester Peter Nebelo de deelnemers van het Europees Jeugdkamp van dit jaar officieel op het stadhuis. Hij was blij “jongeren uit zoveel landen in Bocholt te mogen verwelkomen”.

‘Zo klinkt Europa – Sounds of Bocholt!’ – is het motto waaronder de jongeren afgelopen week geluiden verzamelden in het textielmuseum TexilWerk, waar momenteel de tentoonstelling ‘Sounds of Changes’ in de binnenstad en op de Aasee. Ze namen de geluiden op en maken er op de laptop een collage van. Het is boeiend om te zien of en hoe de verschillende landen de geluiden in hun omgeving waarnemen. Naast de geluidenjacht namen de deelnemers ook een kijkje achter de schermen van het museum. Daarnaast stonden bezoekjes aan een klimbos, het Gasometer en zwemparadijs Bahia op het programma.

22.000 euro subsidie van “ERASMUS+”

Het Europees programma ERASMUS+ JUGEND in AKTION leverde een bijdrage van 22.000 euro aan de realisatie van dit jongerenkamp. Andere partners waren het Europe Direct Informationszentrum Bocholt, de Entwicklungs- und Betriebsgesellschaft der Stadt Bocholt (EWIBO) en de JUNGE UNI.

 

X