Kunst- en cultuurproject taNDem krijgt Europese onderscheiding

Kunst- en cultuurproject taNDem krijgt Europese onderscheiding
De prijsuitreiking van de 'Sail of Papenburg 2019' vond op 25 oktober plaats in bijzijn van juryvoorzitter Bernhard Bramlage, de minister-president van Saksen Michael Kretschmer en de nieuw gekozen president van de AGEG, Ann-Sofi Backgren. Foto: (c) EUREGIO

Met het kunst- en cultuurproject taNDem heeft de EUREGIO de tweede plaats behaald bij de uitreiking van de grensoverschrijdende Europese award ‘Sail of Papenburg’. De awards worden uitgereikt aan grensoverschrijdende projecten op het gebied van culturele samenwerking in grensregio’s. Het grensoverschrijdende kunst- en cultuurproject taNDem steunt projecten van Duits-Nederlandse kunstenaarstandems.

De eerste prijs ging naar de Spaans-Portugese grensregio Galicië – Norte de Portugal.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse conferentie van de Association of European Border Regions (AEBR) in Dresden. AEBR, de overkoepelende organisatie van de Europese grensregio’s, reikt de prijs jaarlijks uit aan projecten op verschillende vlakken van grensoverschrijdende samenwerking. Dit jaar stond de ‘Sail of Papenburg’ in het teken van ‘Grensoverschrijdende cultuur, het creeren van vertrouwen over de landsgrenzen heen’.

“Een geweldige onderscheiding voor het EUREGIO-team en de projectpartners. Ze hebben allemaal goed werk verricht en doen dat nog steeds omdat het project nog op volle toeren draait. Voor ons is het ook de bevestiging dat cultuur een zeer belangrijke rol speelt bij het samengroeien van de regio over de grens heen, omdat we op deze wijze de cultuur en de taal van onze buren beter leren begrijpen. Dit is hoe Europa kan slagen“, aldus Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO.

De projectleider van taNDem, Desiree Brüning, is heel blij met het resultaat: “Het is niet alleen een mooie waardering voor ons werk om kunstenaars in de grensregio samen te brengen, maar ook voor de vele deelnemers zelf. Het succes van dit project is voor een groot deel te danken aan het enthousiasme waarmee de kunstenaars zich op creatieve en innovatieve wijze voor onze grensregio inzetten. Dat zoiets op Europees niveau wordt erkend, vind ik natuurlijk erg mooi!”

taNDem is onderdeel van het INTERREG V-project “Kunstverbinding – Kunstverbindung”. In dit project hebben de EUREGIO, Cultuur Oost, Münsterland e.V., Emsländische Landschaft e.V., de stad Osnabrück, Landkreis Osnabrück en de provincies Gelderland en Overijssel hun krachten gebundeld om het kunst- en cultuurlandschap in het grensgebied te promoten.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X