Hoe kan de huidige evolutie op het gebied van energie grensoverschrijdend vorm krijgen? Hierover buigen zich energie-experts tijdens de regionale conferentie ‘Nieuw denken over energie in de Euregio Maas-Rijn’ op woensdag 7 september 2016 in Aken en Heerlen.

Energiewinning heeft de Euregio Maas-Rijn sinds het begin van de industrialisering getekend. Het energiesysteem verandert zeer snel en stelt de partnerregio’s in de EMR voor uitdagingen op het vlak van energie- en structuurpolitiek, die niet stoppen bij de grenzen.

Hoe kan deze evolutie grensoverschrijdend vorm krijgen? De regionale conferentie van de Euregio Maas-Rijn ‘Nieuw denken over energie’, die gezamenlijk met KlimaExpo.NRW en de Regio Aken georganiseerd wordt, wil antwoorden op deze uitdagingen formuleren. Experts uit de gehele Euregio Maas-Rijn denken na over hoe de partnerregio’s in de Euregio hun innovatie- en onderzoekspotentieel kunnen benutten om deze verandering mogelijk te maken.

Om de deelnemers de mogelijkheid te bieden goede praktijkvoorbeelden in de Euregio van nabij te ervaren, vindt de regionale conferentie voor het eerst op twee locaties plaats: het E.ON Energy Research Center in Aken en De Wijk van Morgen in Heerlen. Voor de transfer tussen beide locaties staan gratis bussen ter beschikking. De conferentie vindt plaats op woensdag 7 september 2016 van 12.00 tot 19.00 uur.

Meer informatie over het programma en de aanmelding vindt u hier.

X