Nieuwe ‘high potentials’ in de startblokken

Nieuwe ‘high potentials’ in de startblokken

Afgelopen zomer is de tweede ronde van het High Potentials Crossing Borders Project van start gegaan met in totaal tachtig studenten van twee Nederlandse en twee Duitse hogescholen. Fontys Venlo kon een sterke delegatie van twintig studenten aan het programma mee laten doen.

Businessplannen en bitterballen

Deze tachtig toptalenten doorliepen in augustus twee weken lang een uitdagend programma. Zo dachten zij met elkaar na over de ‘campus van de future’, werkten ze een businessplan uit voor een nieuw product en doorliepen de studenten assessments. Maar ook improvisatietheater, een citytour door Maastricht en een typische Nederlandse borrel met bitterballen stonden op het programma.

Interculturele communicatie ten top

De studenten van Fontys Venlo, Zuyd Hogeschool, Hochschule Niederrhein en Hochschule Düsseldorf zetten zich met veel enthousiasme en creativiteit in. Er vormde zich snel een hechte groep die graag met elkaar samenwerkte: een mooi voorbeeld van interculturele communicatie. Inmiddels heeft zich een netwerk gevormd van deelnemers die ook na deze twee weken met elkaar in contact zijn gebleven.

Kijken aan de andere kant van de grens

Door het grote aantal toptalenten viel het niet mee om uit deze tachtig studenten uiteindelijk twintig high potentials te selecteren voor het vervolgtraject. Deze groep van twintig topstudenten start binnenkort met het mentoringtraject waarbij de Nederlandse en Duitse studenten gekoppeld worden aan mentoren uit het bedrijfsleven aan de andere kant van de grens. Acht maanden worden zij door hun mentor gecoacht en kunnen zij kennismaken met de regionale grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie, de Provincie Limburg en de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

X