Online netwerken tijdens Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek

Online netwerken tijdens Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek

Normaal gesproken staat de Duits-Nederlandse Handelsdag in Mönchengladbach met grote letters in de agenda’s van Nederlandse en Duitse ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe zakelijke kansen en partners. Door de coronapandemie krijgt deze dag dit jaar op een andere manier vorm: van 23 tot en met 26 november vindt de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek plaats.

Doel is om Nederlandse en Duitse ondernemers samen te brengen. Tijdens de Handelsweek kunnen Nederlanders en Duitsers die kennis over zakendoen in het buurland willen opdoen, deelnemen aan diverse webinars en een gratis b2b-matchmaking. Daarnaast kunnen bedrijven zich virtueel presenteren aan geïnteresseerden.

De Handelsweek wordt dit jaar georganiseerd door IHK Mittlerer Niederrhein, de Duits-Nederlandse Handelskamer, Standort Niederrhein, Provincie Limburg, de vertegenwoordigingen van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland, het Enterprise Europe Network, NRW.Global Business, IHK Aachen, IHK Nord-Westfalen en de Niederrheinische Industrie- und Handelskammer.

Webinars over uiteenlopende thema’s

Deelnemers aan de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek kunnen tijdens zestien webinars informatie over verschillende thema’s inwinnen. Ook partners van AHA24x7.com zijn vertegenwoordigd:

  • Maandag 23 november, 14.00-15.00 uur: In deze workshop van LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Provincie Limburg, ontdekken bedrijven hoe LIOF hen bij hun (grensoverschrijdende) activiteiten kan ondersteunen. Roel Ubaghs vertelt over de ondersteuningsmogelijkheden.
  • Maandag 23 november, 16.00-17.00 uur: Standort Niederrhein GmbH, NRW.Global Business en NRW.BANK geven een webinar over hoe de deelstaat Noordrijn-Westfalen en vooral de regio Niederrhein voor Nederlandse ondernemers als een springplank naar de Duitse markt kunnen functioneren. Daarnaast komen er diverse mogelijkheden voor financiële ondersteuning door NRW.BANK aan bod. Sprekers zijn Charlotte Reinfrank (NRW.Global Business), Bertram Gaiser (Standort Niederrhein) en Stephan Kunz (NRW.BANK).
  • Dinsdag 24 november, 9.00-10.00 uur: Frank Wöbbeking, oprichter en directeur van het Duits-Nederlandse communicatiebureau mediamixx in Kleve, zet uiteen hoe de coronapandemie de media en haar gebruikers beïnvloedt. Wat is er precies veranderd? Welke kansen liggen er voor pr en reclame in Nederland en Duitsland? Aan de hand van concrete voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe bedrijven kunnen profiteren van de veranderingen in de mediaconsumptie.
  • Dinsdag 24 november, 11.00-12.00 uur: Op welke juridische en fiscale aspecten moeten Nederlandse ondernemers letten wanneer ze zaken willen doen in Duitsland? Alexander Crämer van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater informeert de deelnemers aan dit webinar over het Duitse belastingstelsel, belangrijke juridische aspecten en de omgang met Duits personeel.
  • Woensdag 25 november, 16.00-17.00 uur: Jorg van der Meij van LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Provincie Limburg, en Justus Schünemann van NRW.BANK geven samen een webinar over de grensoverschrijdende mogelijkheden voor start-ups. Er komen diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden aan bod.

Het volledige programma is hier te vinden.

Virtuele matchmaking

De deelnemers kunnen zich daarnaast inschrijven voor een gratis virtuele B2B-matchmaking. Bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingen of partners, kunnen zich van tevoren aanmelden. Tijdens de Handelsweek kunnen zij dan online gesprekken met potentiële zakenpartners voeren. Dit is ook nog mogelijk op 27 november.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de Digitale Duits-Nederlandse Handelsweek is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

X