Persoonlijk netwerk belangrijk bij vinden van werk

Persoonlijk netwerk belangrijk bij vinden van werk

Bijna een derde van alle nieuwe banen in Duitsland wordt gevonden via het eigen netwerk. Bij kleine bedrijven bedraagt dit aandeel zelfs 47 procent. Dit blijkt uit een recente studie van het Duitse onderzoeksbureau IAB over het laatste kwartaal van 2016.

32 procent van alle nieuwe banen in Duitsland wordt gevonden via persoonlijke contacten. Zo’n 21 procent van de vacatures wordt ingevuld via online vacatureportals. Elf procent komt tot stand via het plaatsen van vacatures op de eigen bedrijfswebsite, tien procent via kranten en tijdschriften en eveneens tien procent via open sollicitaties. De rol van sociale media bij het zoeken van banen is klein in Duitsland: slechts 1 procent van alle banen wordt gevonden via sociale netwerken.

Nederlands banenzoekgedrag

In Nederland spelen sociale media een grotere rol bij het vinden van een baan. Uit het ArbeidsMarktGedrag Onderzoek van Intelligence Group blijkt dat vorig jaar 6 procent van alle nieuwe banen is gevonden via sociale media. Ook in Nederland speelt het eigen netwerk een belangrijke rol: 21 procent van de banen werd gevonden via persoonlijke contacten. In zestien procent van de gevallen vonden werkgever en werknemer elkaar via vacaturesites.

Bijna de helft aan de slag bij kleine bedrijven

In 2016 vonden in totaal 3,65 miljoen mensen een nieuwe baan in Duitsland. 44 procent hiervan ging aan de slag bij een klein bedrijf met minder dan 50 medewerkers. Deze kleine bedrijven vinden hun nieuwe medewerkers voornamelijk via persoonlijke contacten. Grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers ontvingen veel meer open sollicitaties dan mkb-bedrijven. Bij grote bedrijven werd een vijfde van alle vacatures ingevuld via het plaatsen van vacatures op de eigen website.

Klein versus groot

Kleinere bedrijven hebben meer moeite met het zoeken van geschikt personeel dan grotere bedrijven. Dit ligt vooral aan de relatief lagere instaplonen en minder gunstige arbeidsvoorwaarden in vergelijking met middelgrote en grote bedrijven. Anderzijds bieden kleine bedrijven hun nieuwe medewerkers vaker een vast contract aan dan grotere bedrijven.

Het Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB) ondervroeg voor de ‘IAB-Stellenerhebung’ circa 11.500 werkgevers uit alle sectoren.

Lees meer bij het IAB.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X