Smalltalk: tweetalige theatrale ontmoetingsreis tussen Heerlen en Aken

Smalltalk: tweetalige theatrale ontmoetingsreis tussen Heerlen en Aken

“Twee pleinen, in twee steden en twee landen. Nog geen twintig kilometer van elkaar vandaan. Toch voelt de afstand veel groter…” Zo luidt de aankondiging van de voorstelling Smalltalk op de website van Cultura Nova, een theater en cultuurfestival in Heerlen. Tijdens Smalltalk gaat het publiek letterlijk op reis en maakt zo kennis met bewoners van Heerlen en Aken. Welke overeenkomsten en verschillen zijn er eigenlijk tussen hen? En waar in dit verhaal is Europa terug te vinden?

De voorstelling Smalltalk is tweetalig en vindt plaats op twee locaties tegelijk. Op het moment dat de Nederlandstalige voorstelling op het Tempsplein in Heerlen start, begint in Aken op de Ungarnplatz de Duitstalige voorstelling. Het publiek wordt te voet meegenomen door de buurten rondom deze pleinen, om vervolgens met een bus de grens over te gaan richting het andere plein. Via een koptelefoon leert het publiek de verhalen van de bewoners kennen, opgetekend door drie bekende schrijvers. Ook gaat het publiek zelf aan de slag door contact te leggen met anderen, taalbarrières te overbruggen en ‘smalltalk’ te voeren.

Smalltalk is een grensoverschrijdend Europees locatietheaterproject van Hoge Fronten en Studio Europa Maastricht in co-productie met Cultura Nova.

Tickets en meer informatie

De voorstellingen vinden plaats op 27 en 28 augustus en 3 en 4 september, steeds van 15:00 tot 18:00 uur. Tickets kosten 15 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van Parkstad Limburg Theaters. De Nederlandstalige tickets zijn hier te koop; de Duitstalige tickets zijn hier verkrijgbaar.

De voorstellingen zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn of jonge kinderen.

X