Steun vanuit Duitse FDP voor Arnhem als tussenstop Amsterdam – Berlijn

Steun vanuit Duitse FDP voor Arnhem als tussenstop Amsterdam – Berlijn

Arnhem als nieuw tussenstop op de nieuwe, snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn? De kans dat dat gaat gebeuren lijkt weer iets groter te zijn geworden. De Duitse politieke partij FDP heeft namelijk haar steun voor Arnhem als nieuwe stop uitgesproken.

Hengelo is echter ook nog steeds in de race als tussenstop op de nieuwe verbinding. Burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, dacht in augustus dat het pleit al in het voordeel van Hengelo was beslecht: “Ik durf te stellen dat we Arnhem van het spoor hebben gejaagd”. Deze conclusie trok hij na gesprekken met de Deutsche Bahn en Duitse bestuurders.

Van Veldhuizen lijkt echter wat voorbarig te zijn geweest. De VVD heeft nu namelijk samen met de FDP een verzoek in het Europees Parlement ingediend om Arnhem boven Hengelo te verkiezen. Volgens Caroline Nagtegaal, VVD-Europarlementariër, is de route via Arnhem 45 minuten sneller dan die via Hengelo. Voor de snelle nieuwe verbinding, die naast de al bestaande verbinding tussen Amsterdam en Berlijn moet gaan rijden, zijn echter niet alleen Nederlandse investeringen nodig, maar ook investeringen aan Duitse kant van de grens. Daarom trokken Nagtegaal en Jan-Christoph Oetjen van de FDP samen bij de Europese Commissie aan de bel.

Lees verder bij De Gelderlander.

X