Stripboek over de grenzen van Limburg

Stripboek over de grenzen van Limburg

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Limburg, na het ontbinden van de Duitse bond, definitief onderdeel werd van het Koninkrijk der Nederlanden. Maar daarna lagen de grenzen van onze zuidelijkste provincie nog verre van vast, al helemaal niet in de hoofden van haar inwoners. Ook nu spelen grenzen nog een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Limburgers. Vijf Limburgse striptekenaars maakten ter gelegenheid van het jubileumjaar een uniek album met getekende reportages en verhalen over de grens met België en Duitsland.

De Limburgse striptekenaars Marco Jeurissen, Jean Gouders en de Tekenkingz (Gady Mirtenbaum, Berend Vonk en Toon Hezemans) gingen op zoek naar vergeten verhalen en verborgen geschiedenissen die zich afspelen in het grensgebied met Duitsland en België. Het album is een verzameling getekende anekdotes en reportages in ieders eigen stijl en op basis van eigen onderzoek. De vormgeving van het boek was in handen van Erik Sleijpen (Het Vormlab).

Nieuwe vorm van journalistiek

Ook Hogeschool Zuyd en Media Valley zijn bij het project betrokken. Zij doen samen onderzoek naar het journalistieke beeldverhaal, een vertelvorm op basis van tekeningen. Jeurissen is als docent hieraan verbonden en betrok Gouders en De Tekenkingz erbij.

Vanaf half november verkrijgbaar

Het stripalbum zal meer dan 120 pagina’s tellen en is vanaf november 2017 verkrijgbaar bij de afsluiting van 150 jaar Limburg. Gedurende dit jaar zijn tijdens tentoonstellingen en presentaties schetsen en fragmenten uit het boek te zien.

Kijk voor meer informatie en bestelmogelijkheden op http://grenzenloosboek.nl/

Bekijk hieronder de video over ‘The making of’ van het stripboek Grenzenloos:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
X